[]

tarla satın alıp Konteyner indirme

Merhaba herkese,


Sürekli ikamet olarak yaşamak üzere bir tarla alıp, üzerine konteyner indirme düşüncemiz var, Ege yada akdeniz tarafında düşünüyoruz.

İnternetten biraz araştırma yapınca bunun için tarlanın belirli bir metrekarede olması vs gibi şartları olduğunu okudum ama işin uygulama tarafı nedir , şimdi 200-500 m2 arası bir tarla alıp yani imarı olmayan , etrafını çevirip ve üzerine konteynır indirip , jandarma veya belediye tarafından sorun olmadan yaşamaya başlanabilir mi ? Bunun için illaki bir izin veya ruhsat almaya gerek var mıdır, en azından gözden uzak bölgeler için.

Elektrik su konusu , çok önemli değil, elektriği solar panel ile , suyuda bir şekilde sondaj veya çekme depo suyu ile
çözeriz diye düşünüyorum.

Cevap veren dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.

edit : bostan harici ekip biçilme yapılmayacak, amaç temel anlamda doğa içerisinde yaz kış barınma ihtiyacını karşılamak.

 
youtu.be

youtube'da bunu anlatan çok video var
  • freebird5406_2  (20.02.23 01:56:40) 
5000 metrekareden fazla olan arazine 5000 metrekareden fazla olan kısmına, arazinin yola cepheli olması şart ile kanunda belirtilen metrekareyi ve yüksekliği geçmeyecek şekilde ve belediyeden ruhsat alarak bina yapabilirsin.
Bu binanın betonarme, prefabrik, ahşap veya konteyner olması sana kalmış.

Ancak trafiğe tescilli olan karavanın veya tiny housen varsa, bunları istediğin büyüklükteki bahçeye koyabilirsin.

Ayrıca sondajı sulama maksatlı yaptığını bildirip bunun için de izin alman gerekir.

Solar panelin ürettiği enerji, sondajdan su çekmen için yeterli değildir. En yakın direkten, arazine kadar dikilecek direklerin ve çekilecek hattın parasını ödemek ve sondaj suyu çekmek için kullanacağını belgelemek şartıyla elektrik alabilirsin.
  • Mirket  (20.02.23 07:56:42) 
sit alanı olmamasına dikkat etmen lazım ayrıca, sit alanı olursa bölgenin faunasını bozuyor falan diye de dava açabiliyor belediye, tekerlekli olsa bile böyle.


  • roket adam  (20.02.23 09:44:21) 
Tarlayi alip isleyecek misiniz?
Atik suyu napacaksiniz? Su cekebileceginiz bir yer mi? Bunun ne gibi etkileri olacak, bunlari dusundunuz mu?

  • kuehles blondes  (20.02.23 10:43:55) 
Mirket doğru anlatmış pratikte bu koşullara uygun çok az yer var, 5000m2 üzeri olmalı ve bir cephesi yola bakmalı ve yine belli sınırların üzerinde inşa edemezsiniz ve ruhsat almanız gerekir. Karavan vs de şikayet edilirse yerel mevciler tarafından belli koşullarda yasaklanabiliyor. Gerçekten çiftçilik yapmayı düşünmüyor iseniz mantıklı değil.


  • creepy  (20.02.23 23:43:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.