[]

Photoshop mockup sorunu

Merhaba,

Photoshopta hazır mockup kullanmaya çalışıyorum ama iki tanesinde denk geldiğim bir sorun var, ben resmi koyduktan sonra üstünde muhtemelen beyaz bir katman oluyor. O katman nereden geliyor çözemedim, ya da transparanlık var. Photoshop bilgim aşırı iyi değil.

Birisi aptala anlatır gibi adım adım anlatabilir mi o beyazlıktan nasıl kurtulabilirim?

Örnek psd şurada (link silindi, yanlış link olmuş)
Yeni link: www.freepik.com

teşekkürler

 
öncelikle doğru yerden mi ekliyorsunuz görseli ona bakalım

1- soz.lk burada kırmızıyla işaretlediğim ikona çift tıklayacaksınız. (sağdaki maskeye değil, tam olarak kırmızıyla işaretli yere). (yeni bir görsel olarak açılacak)
2- tıklayınca placeholder klasörü gelecek. soz.lk bu klasörü genişletince içerisinde 'graphic elements' görselinin solundaki gözden bu görseli kapatıp, onun olduğu yere kendi görselinizi sürükleyip bırakacaksınız.
3- ctrl s ya da command s yapıp bu pencereyi kaydedeceksiniz. sonra kapatınca ana görselinize dönmüş olacaksınız.
  • brkylmz  (19.02.23 21:47:57) 
hocam açıklamalar için çok teşekkür ederim ancak şimdi fark ettim ki ben çalışmayanı değil çalışan örneğin linkini koymuşum :(

www.freepik.com&position=13&from_view=search&track=ais

mesela şunda oluyor benim bahsettiğim problem. Aynı sizin dediğiniz gibi .psbdeki görseli değiştiriyorum.


hatta işin ilginci, çoklu bir tane mockup var, linki şu www.freepik.com&position=0&from_view=search&track=ais

bunda da garip bir şekilde graphic9 ve graphic 8de sorun yaşıyorum. Diğerleri normal oluyor, sorun yok. Rica etsem bir de şunlara bakabilir misin?
  • senolll  (19.02.23 22:11:19) 
ilk linktekinde,
kendi fotonu koyduğun layer'ın 'opacity'si yüzde 60'a ayarlı. onu mu kastediyorsun acaba beyazlık diye?

  • brkylmz  (19.02.23 22:27:23) 
ya sorunu ben de hep başka yerlerde aradım :D o öbür açılan dosyaya falan baktım, meğer ilk akla gelmesi gereken yerdeymiş haha. teşekkür ederim hocam


  • senolll  (19.02.23 22:29:18) 
görsele realistik hava katmak için kısmış sanırım opacity'i. akla gelmemesi normal :)

kolay gelsin.
  • brkylmz  (19.02.23 22:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.