[]

Müteahhitlere operasyon

Müteahhitler gunah kecisi secildi gibi geliyor mu size de? Müteahhitin gunahi yok demiyorum, onları savunmuyorum ama ciddi şekilde hedef sasirtiliyor benim gordugum. Olay tamamen mutahhit ekseninde dönüyor.

80-90 tane mutahhiti apar topar göz altina alindi, kimi hava alanında kimi tekneyle kacarken vs haberlerde üstüne basa basa yer veriliyor da olay müteahhitten ibaret mi sorusu geliyor hepimizin aklina.

Kamuoyunda bu soru soruldugu icin adalet bakani da oyle bir sey yok tum sorumlular inceleniyor, kimin ihmali varsa ihmalde kimin parmağı varsa herkes cezasini alacak vs diye aciklama yapti ama haberde müteahhitten baska bir sey yok. Müteahhitten baska goz altina alinan duymadim ben var mi duyan?

Hatta adalet bakani sadece muteahhit değil derken bile izinsiz tadilat yapan vs. diye sayiyor, dikkat ettim saydıklarınin icinde denetleme yapacak olan ixin verecek olan onaylayacak olan otoritelerin yetkili merciilerin ve kisilerin adini bile anmiyor.

E şimdi bariz hedef sasirtilmiyor mu bi bana mi öyle geliyor? Bu adamlara kim izin verdi, efendime soyleyim iskan midir imar midir her neyse bu izinleri kim verdi kim denetledi kim onayladi bununla ilgili hicbir şey yok. Müteahhitten baska tutuklanan, gözaltına alinan veya ifadesi alinan fuydunuz mu ben duymadim.

Müteahhitlere çökerek mileltin gazi alınıyor resmen böyle goruyorum ben yanlis mi görüyorum?

 
her zamanki olaylar, tarihe bakılınca anlaşılacaktır. dünün üzerine çökülenleri bugünün milletvekilleri. bugün hedef saptırılarak üzerine çökülenler yarın ödüllendirilirler.


  • gule gule  (19.02.23 19:54:02) 
Gölcük depreminde de kabak Veli Göçer adlı bir müteahhidin başına patlamıştı.

tr.wikipedia.org
  • Mirket  (19.02.23 20:36:01) 
müteahhit o yapılan işin yasal sahibidir. oradan başlanması normal. eğer diğer kişilere uzamazsa bir yanlışlık var diyebiliriz ama şu an çok erken bunun için.


  • roket adam  (19.02.23 20:48:35) 
Elbette müteahhit tek sorumlu değil. Ancak ülkede biraz parayı bulan kebapçı, kırtasiyeci herkes müteahhit oluyor. Parti gözetmeksizin ülkedeki belediye meclisi üyelerinin, encümen üyelerinin çoğu müteahhit. İmarı belirleyen encümen, encümen müteahhit. Yönetim değişirse hayat cennet olacak yorumlarını aşağıdaki haberi okuyarak tekrar gözden geçirin lütfen. Halkta kafa değişikliği kendiliğinden olmayacak, cezalar ve esnetilmeyen kurallar ile topluca terbiye edilmemiz şart. Bir de barınma yatırım aracı olmaktan çıkarılmalı.

www.birgun.net
  • zihua  (19.02.23 22:24:54 ~ 22:25:51) 
Üç zarf hikayesi, ama burda ikinci zarfın bolca kopyası var, aç aç bitmiyor :)


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (19.02.23 23:17:15) 
bazı işlerin proje müellifleri de alındı. şu anki sistemde müteahhit ya ceza almaz ya da en az cezayı alır. esas sorumlular; belediye, zemin etüt firmaları, yapı denetim, proje müellifleri vs. yapıların yıkılış şekillerine göre bu adamlar ceza alacak.


  • b1020  (20.02.23 00:19:26) 
soruşturmaya müteahhitlerden başlamak işin doğrusu. zaten bu müteahhitten başlayarak gerisi çözülebilecek bir mesele. sırasıyla işin belediye yönü, imar müdürlüğü ve çalışanları gibi yerel yönetim ve bürokrasi bağları da soruşturulup bulunması gerekiyor. ve müteahhitler buradaki kilit kişi. özel yapıya dair yasal temsilci/yüklenici onlar. dikkat ederseniz 100+ müteahhit gözaltına alınırken hepsi tutuklanmış değil. soruşturma böyle bir şey zaten. ifadeler ve gözaltılar sayesinde soruşturma ilerliyor. şuan gözaltına alınanlar veya tutuklananlar sadece müteahhitler değil bu arada.

şu aşamada salt müteahhite yükleniliyor gibi kesin bir sonuç çıkarmak mümkün değil çünkü henüz tamamlanmış bir durum yok.
  • pardus  (20.02.23 03:59:57) 
@b1020
İste ben de diyorum ki bunlarin hic adi gecmiyor.


Yani bu isin belediyeye imar mudurlugune bilmemnerelere gidecegine bunlarin da ceza alacagina inancınız var mi mesela? Bunu sinyalleyen bir hareket bir ibare gördünüz mu? Ben bilmediğim icin soruyorum. Bu bahsettiklerinizin de ceza alacagina nasil ikna oldugunuzu ogrenmek istiyorum aslinda.

Bunlar da ceza almali teknik olarak ama bu farkli, alacaklar mi almayacaklar mi konusu farkli.


Yukarıda da bahsettim, benim nacizane gordugum hedef sasirtiliyor ve apar topar gozaltilarla milletin gazi alınıp dikkatler dagitiliyor. Arkaplandaki sorumlular bir sekilde kaynayip gidecek goruntusu goruyorum ben su an. Ben durumu yanlis okuyorum belki bilmiyorum...
  • stavro  (20.02.23 14:55:21) 
memurlarda farklı bir durum var yalnız. memur ifadeyi hatırladığım kadarıyla ilk amirine veriyor. ayrıca vali soruşturmaya gerek yoktur vs gibi karar alırsa memur götü kurtarıyo.


  • b1020  (21.02.23 00:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.