[]

Almanya yüksek lisansta sağlık sigortası

94 doğumlu olduğum sanırım kamu sigortasından yararlanamıyorum.

İnternette özel sigortaların aylık 200 euro civarında olduğunu gördüm. Bu fiyat doğru mudur? Doğruysa kamu sigortasından ne kadar fazladır?

Son olarak TR'deki özel sigorta kayıtlarında kronik hastalığım olduğu bilgisi var. Kronik hastalığı olan birisi olarak Almanya'da sigorta yapacak bir şirket bulabilir miyim? TR'de yapan şirket bulmak zor olmuştu ve hastalığımı kapsam dışı bırakmışlardı. Bu yüzden sormak istiyorum.

 
merhaba, almanyada ozel saglik sigortasi rakamlari yaklasik 200 euro. TK veya AOK gibi "public" sigortalar daha ucuz ama yine de pahali sayilir. ben AOK icin 150 euro oduyordum yuksek lisans sirasinda. Daha sonra care-concept sigortasinin ogrenciler icin olan "care-collage" sigortasina gecmistim, aylik 28 euro. hatirladigim kadariyla online olarak basvurup, odeme yapip hemem sigorta numarasi almistim. bu kadar ucuz oldugu icin tahminime gore kapsami cok dardir diye dusunuyorum, ama yabancilar dairesi ve diger resmi isler icin yeterli gormuslerdi benim icin.

www.care-concept.de
  • emrahday  (19.02.23 21:03:24 ~ 21:04:48) 
TK icin 120 euro ödüyordum gecen sene. Öncesinde Care-Concept kullaniyordum. Hem subesi olmamasi hem de gördügüm bir kac sikayetten sonra TK'ya gectim. Kendi tecrübem yok ama refakatci olarak arkadasim icin gittigimde, TK ile ayakta tedavi icin hicbir ödeme yapmamisti.


  • reactionic  (19.02.23 21:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.