[]

bu şartlarda ev veya arazi almak veya yurtdışına gitmek

Merhaba herkese,

Değerli yorum ve tavsiyelerinizi almak isterim,


Mevcut durumda kirada kalıyorum, ancak bu fırsatçı ev sahipleri yüzünden yani yıl dolmadan kiraya zam isteme, hiper enflasyon vs.can sıkıcı işler kiracılığı çekilmez yapıyor.

Diğer taraftan kredi oranların yüksekliği , ev fiyatlarının yüksek oluşu , deprem ve jeopolitik risklerin yüksek olması ve geleceği ait belirsizlikler o kadar borcun altına girme konusunda tereddüte sokuyor.

Bir karavan alıp, içerisinde yaşamak fikride geçmiyor değil aklımdan ,ancak evli olduğum için uzun süre karavanda yaşamak pek mantıklı gelmiyor. Veya bir tarla alıp konteynerde yaşamak ta bir seçenek gibi.


Eşim ve ben Uzaktan çalıştığımız için köy evlerine bile baktım ancak, her köyde yaşanmayacağınıda biliyorum.

Biraz yoğunlaşırsam , yurtdışıda iş bulup gibi gitme gibi bir imkanım da var, elimde bir miktar birikmiş param ve arabam var, bu şartlarda siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.

Şimdiden herkese tek tek çok teşekkür ederim.


edit :

Eşim yabancı ve ingilizce öğretmeni ve dediğim gibi online çalışıyor , haliyle ingilize konuşulan ülkelerde benimde kendisininde dil sorunu yok. Bu arada yaşımız 40 lara geldi.

Hali hazırda antalyada denize yakın bir köyde yaşıyoruz , doğayı ve toprağı sevdiğimiz ve de basit yaşadığımız için köy hayatından bu anlamda memnunuz ama işte bu şartlarda kirada olmak insanın canını sıkıyor.

Prefabrik konusuna bile olumsuz bakmıyor, sinema vs gibi sosyal aktivitelere olmaması önemli değil bizim için, önemli olan denize mesefesinin çok fazla olmaması ve haliyle havasının temiz olması yeterli bizim için.

 
hangi şehirde yaşıyorsun ya da yaşamak zorundasın?


  • b1020  (18.02.23 22:27:55) 
hayattan beklentileriniz ne fikrim oluşmadı. Ben konser için kalkıp İstanbul'a gidiyorum. Bulunduğum şehirde tiyatro etkinlik vesaire ilgimi çekiyor. Bunlar yoksa "büyük şehirde" olmanın çok bir anlam yok. Bir hastane işin olsa gider iyi de bir otelde kalır yine halledersin. Çok güzel şehirlerde yaşanabilir. Uzaktan çalışan mecburi hizmeti (doktor, belediye işçisi vs.) büyük şehirlerden kurtulması, büyük şehirlerin de bu insanlardan kurtulması lazım.
Eşinizle gidebiliyorsanız yurtdışı hep iyi bir seçenek bence. Benim de inadım kırıldı kırılacak. (İnş 14 Mayıs'ta kırılmaz kırılacaksa da)
Mutluluklar dilerim.
  • sparkle kiddle  (18.02.23 22:31:28) 
yaş kaç bilmiyorum da hem ilerlemiş bir yaş hem de bir kaç defa yurt dışında yaşama tecrübeniz olmamışsa bir yerden sonra gidip adapte olmak, düzen kurmaya çabalamak çok yoruyor ve bıktırıyor. yerinizde olsam arsa alır yavaştan temel attırarak bir ev yapmaya çalışırdım. tabi maddi duruma göre değişen bir şey ev yaptırmak ama arsa hariç ev maliyeti en son 1.sınıf için m2 fiyatı 4,5k tl idi (lüks değil 1.sınıf).

yine durumunuzu belirtmemişsiniz ama kredi çekerek 1,2-1,3 milyona falan 150m2 bir ev yapılabiliyordu en son bunu denemeye bakardım açıkçası. son olarak gidip bir köye yerleşmek en saçma sapan işlerden biri. egede merkeze çok yakın villalı güzel köyler falan var insanının kaliteli olduğu yerler ama onun harici köyde ev bakmak falan mantıklı değil doğrusu. herkes elektrik su gaz hattı olan yerlerde arsa bakıyor şu an mesela
  • avatar is back  (18.02.23 22:31:45) 
Evliysen bir de çocuk varsa ev alman daha mantıklı olabilir. Gidilmeye değer yerlere gitmek zor. Ayrıca ülke değiştirmenin masrafı da var. Aile bireyi sayısı arttıkça masraf ve zorluk artar.


  • OrangeYellow  (18.02.23 23:24:33) 
esinle konusmalisin eger konusmadiysan ilk olarak bu secenekleri. ben karavanda veya tarlada konteyner icine yasamayi kabul etmezdim.

ev fiyatlari turkiye'de yuksek degil, ozellikle yurtdisinda is bulup gidebilecegin ulkelere kiyasla cok ucuz. ev almama bahanelerin cok gecerli degil. deprem evet berbat bir sey de neticede surekli olmuyor.
  • hot potato  (18.02.23 23:48:09) 
dostum bu tarlada yaşama, karavan falan ya 20 yaşında ya da 50 yaşında kurulacak hayaller. yurtdışında yaşama klişesi de ayrı, yurtdışı dediğin yer neresi 200 ülke var, yabancı dilin var mı eşinin var mı vs. şu an neredesin nasıl yaşıyorsun. bunları bilmeden bir şey denemez.


  • roket adam  (19.02.23 00:40:28) 
Hocam şuanki düzeniniz çok güzel. Bu halinizi bırakıp yurt dışına taşınacaksanız mutlu olamazsınız. Şuan en azından birinizin bildiği bir kültürün içindesiniz. Tekrardan yeni bir kültüre adaptasyon çok zor.
Ve evet türkiyenin coğrafyası cennetten bir köşe gibi, hele denize de yakın yaşıyormuşsunuz. Bence sizi mutlu etmez avrupa. Her gün istanbuldaki yozlaşmaya, kültürsüzlüğe, çileye maruz kalıyor olsanız o zaman avrupa çok iyi gelebilirdi.
Ama insanlar avrupadan antalyanın köyüne taşınıyor.
Ben sizin yerinizde olsam akdeniz ege dolaylarında bir arsa vs bulurum tekrar. Başta bi konteynır koyarım senelerce yaşarım. Sonrasında bakarsınız duruma göre.
  • zimbirik  (19.02.23 11:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.