[]

Evlat edinmek istiyorum

Merhaba duyuru ahalisi
Başlıkta belirttiğim gibi evlatlık edinmek istiyorum. 33 yaşında erkek bireyim annemle beraber yaşıyorum. Memurum. Evim var imkanlarımız güzel. Evlilik düşündüğüm bir şey değil fakat bir çocuk sahibi olmayı istiyorum. Özellikle bu depremden sonra ben de deprem bölgesinde yaşayan bir insan olarak çok sayıda yetim öksüz kalan çocuk ve bebek haberleri görüyorum ve bizzat şahit oluyorum. İçimde bir sahiplenme arzusu büyüttü bu durum. Bunun için ne yapmak gerekiyor bilen tecrübeli olan yahut bu konu hakkında bilgisi olup ben yardımcı olurum diyebilecek birilerine ihtiyacım var. Ben bekar bir insan olarak evlat edinebiliyor muyum mesela? Şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.



 
Hukuken imkansız. Etik olarak da doğru bulmuyorum.


  • ikikerekac  (18.02.23 21:54:53) 
bana da depremden sonra kabaran bu duygular sağlıklı gelmiyor, zaten evlat edinemezsin de koruyucu aile olabilirsin bekar olarak


  • freebird5406_2  (18.02.23 21:59:12) 
Bekarlar evlat edinebiliyor, evlat edinemezsin demek doğru değil, ancak daha çok sorguluyorlar. Aşağıdaki hesap Türkiye'de evlat edinmeyi başaran ilk bekar adamın hesabı, inceleyebilirsiniz:

www.instagram.com

Bununla birlikte, evlat edinmenin depremle birlikte oluşan duygusallıkla yapılmaması gerektiğini düşünüyorum, gerçekten büyük sorumluluk, hele ki hala annenizle yaşıyor olmanız, kendi başınıza bir hayat yaşama sorumluluğu almamış olmanız negatif bir durum bence.
  • opucuk baligi  (18.02.23 22:03:49) 
Yani muhtemelen evin sorumluluğu annenizde. Bence hayatın sorumluluğunu almadan çocuk gibi dünyanın en büyük sorumluluğuna girmemelisiniz.


  • ruhen hastayim ben  (18.02.23 22:05:15) 
merhaba,
her doğru her zaman, her yerde, her şartta işlemiyor. İyi şeyler düşündüğünüzü, içinizde büyüttüğünüzü tahmin edebiliyorum. Bundan emin olmak için karar vermek için bence yanlış bir zaman.
Hüküm veremem ama ek olarak empati yapmanızı, bol bol empati yapmanızı öneririm. Siz olsanız bunu ister miydiniz? Dediğim gibi her doğru her zaman işlemiyor. Belki koruyucu aile olmak ya da bir çocuğun hayatına dokunmak için birçok farklı yoldan birini seçmek daha mantıklı olabilir. Çok zor bir konu.
  • sparkle kiddle  (18.02.23 22:09:58) 
bekar erkek olarak koruyucu aile olabiliyorsunuz, en azından birkaç hafta önce katıldığım bir söyleşide izmir koruyucu aile derneği başkanı böyle söyledi.


  • Phoebe  (18.02.23 23:13:45) 
Evli ve 40 yaşı geçmeme şartı var. Bu süreç zorlu. Travmatik bir bireyi alıp onunla beraber yaşamak zor. bu sürece hazırlıklı olmak gerekir.


  • mikahakkinen  (19.02.23 15:06:36) 
Koruyucu aile seçeneği mantıklı geldi. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Koruyucu aile seçeneğini kesinlikle değerlendireceğim.


  • odiyus  (19.02.23 16:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.