[]

Deprem esnasında dubleks ev merdiveni

Deprem olurken alt kattan üst kata çıkmak riskli mıdır merdivenlerde? Apartman çökerse en üstte oluruz en azından diyoruz ama merdiven kullanmak.. Bilemedim.




 
Bina 2 katlıysa hemen yıkılmaz anında çıkmanız lazım ama 6 katlı binanın 4. Katından bahsediyorsanız olduğunuz katta güvenli alana sığınmanız lazım merdiven daha tehlikeli. 15 saniyede çıkamayacağınız bir alandan kaçmaya çalışmayın.


  • titanic kemancısı  (18.02.23 13:03:20 ~ 13:03:58) 
Yani uzun uzun yazmayacağım, merdiven betonarme ise veya ahşap-çelik merdiven ama kat bağlantıları düzgün yapılmışsa bence çıkılır. Apartmanda merdiven kullanmayın tavsiyesi, eski apartmanlarda 2 kat arasında merdiven sadece sahanlıklarda döşemeye ve arada basit bir kirişle bağlı olduğundandır. Yeni binalarda ise yangın merdivenleri perde içinde oluyor, yani her yerden taşıyıcıya bağlantılı oluyor ve o merdiven çökerse zaten bina da çökeceği için kullan-kullanma çok fark etmiyor. Bir de diyelim merdiven kötü, ama yukarıya çıkman gerekiyor, nasıl çıkacaksın ki, hiç çıkamazsın zaten.


  • malheiros  (18.02.23 13:12:33 ~ 13:12:59) 
Bir ust katta olmanin ne faydasi olacak ki? Ustte de olsan tavan ustune cokecek.

Ayrıca merdivenlere soyle bir kenardan baktigin zaman merdiven denen yapının ne kadar zayif oldugu gözüküyor.

Disari falan kacabilecek olsan belki diyecem ama bina icinde bir baska yere geçmek icin merdiveni hayatta kullanmazdim.
  • stavro  (18.02.23 18:22:40) 
Aynısını biz de düşünüyoruz, 4 katlı binanın çatı dubleksindeyiz, yatak odası alt katta, ama üst kata kendimizi atarsak terasa çıkarız, başımıza birşey göçmesin düşüncesiyle. Hatta üst katın da apartmana açılan ayrı kapısı var, o anahtar da başucunda, olur da biz terasta iken daire içi merdiven hasar görür ama bina yıkılmazsa, tahliyemizi apartmana açılan kapıdan yaparız dedik, alt kata iniş imkanı kalmaz ise merdivenden dolayı.


  • cedilla  (19.02.23 02:40:30) 
Kaç basamak merdiven ve malzemesi ne? Bizimki metal, 10-12 basamak civarında.


  • cedilla  (19.02.23 02:41:28) 
@cedilla betondan 13 basamak


  • meraklitursucu  (19.02.23 08:38:27) 
Üst katta mahsur kalırsanız aşağıya nasıl ineceğinize dair de bir planınız olsa daha çok rahat edersiniz. Yani bina ayakta ama sadece dubleks içi merdiven yıkıldıysa.


  • cedilla  (19.02.23 15:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.