[]

Öğleye kadar uyuyanlar, nasıl yapıyorsunuz?

Kaçta yatarsam yatayım sabah 7, en geç 8 gibi uyanmış oluyorum. Ben de öğleye kadar uyumak istiyorum, siz nasıl yapıyorsunuz? Bu arada yattığım odada iki kat blackout perde var ve kulak tıkacı kullanıyorum yatarken.




 
15 saatfalan uyuyorum ben alarm kurmama ragmen uyanamadigim oluyor o kadar uykuya. tuvalete su icmeye falan da kalkmiyorum. bu huy gibi bi sey eger stres gibi bi sebeple uyuyamiyorsan ayri. cok uyumak asiri kotu bir sey bi uyaniyosun aksam olmus ömur israfi


  • ala09  (17.02.23 22:39:27) 
Kaçta yatarsam yatayımdaki maksimum saatiniz kaç mesela? Böyle diyip en fazla 1de yatıyorum diyen falan gördüm çünkü de. 1de yatıp 8de kalkmak normal yani zaten. Ben 3-4'te yatıp 11-12 gibi kalkmayı çok seviyorum mesela. Benim ideal uyku saat aralığım bence bu saatler ama işte işe gitmem gerektiği için yapamıyorum :d

Şöyle haftasonu boş olduğunuz bi günde 2 gibi yatıp 11'e kadar uyumanın keyfi de bir başka tabii, hafta boyunca alamadığınız uykuyu almış oluyosunuz iyi hissettiriyor.

Yani bence önemli olan yatış saati. 12de yattıysan 8de kalkman normal zaten. Çok uykun varsa, vücudun yorgunsa da 10 olur hadi bilemedin. Vücudu yorarsan uyursun
  • nundu  (17.02.23 22:56:59) 
erken yatıyorsundur. ortalama olarak en az 8 saat uyuman gerektiğini varsayarsak en erken 2den sonra uyumaya alışırsan başarırsın.


  • paintov  (17.02.23 23:21:31) 
Uyumayı çok seviyorum. Bıraksalar 12 saat uyurum. Biraz sevmek gerekiyor. Bu arada perde, kulak tıkacı yanlış bir yöntem olabilir. Neden derseniz bazı sesler insanın uykusunu getirir. Nerede okudum hatırlamıyorum ama saç kurutma makinesi sesi bebeklerin uykusunu getiriyormuş. Ne bileyim, televizyonun kısık sesi de uyku getirebilir. Önce kulak tıkacından kurtulun. Perde de aynı şekilde gün ışığıyla bağlantınızı kesiyor. Ama sabah kapalı, yağmurlu bir havayı görmek uyku getirebilir. Odada temiz hava olması önemli. Daha rahat bir uyku sağlayabilir. Koku olmamalı. Sıcaklık uygun olmalı. Bana göre hafif serin odada uyumak daha kolay oluyor. Bir de en önemlisi yorgun olmak. Fiziksel olarak yorulmak gerekiyor.


  • dissendium  (17.02.23 23:22:57) 
normalde uykuyu çok severim.

odanın sıcaklığı uygunsa eğer, mesela bu gece 4'te yatsam en erken 2'de kalkarım alarm kurmadıysam.

perde merdeye de ihtiyaç duymam.

normalde hafta içi maksimum 6 saat uyumamdan kaynaklanıyor bu.
  • rain when i die  (17.02.23 23:25:51) 
Ben de senin gibiyim. 5 yaşımdayken de sabahın köründe uyanırdım, 30 yaşımı geçtim hala aynı şey. Geç yatayım erken yatayım içki içeyim yorgun olayım hiç fark etmiyor belki bir saat daha geç uyanırım o kadar.


  • denizgonen  (17.02.23 23:47:02) 
Bi nedenle erken uyanmam gerekirse istediğim saatte uyanırım ama uykum olmasa bile sırf tembellik yapmak istersem uyuyabilirim istediğim saate kadar, uyumak süper bir şey çünkü. Bunun için özel bi şey de yapmıyorum klasik işte gözümü kapatıp yatıyorum bi süre sonra uyumuş oluyorum, başka bi numaram yok benim.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (17.02.23 23:49:46 ~ 23:51:39) 
sabah 8'de iş başı yaptığın bir işin mi var? Benim uzun süredir öyle gitmem gereken bir işim yok, kafam asıl akşam açılıyor ve en verimli şeyleri 23.00 - 03.00 arası yapıyorum. 3-4 gibi yatınca da 12'ye kadar uyuyorum.


  • nhk ni youkosu  (18.02.23 00:02:46) 
oda soğuk(19-20 C), yorgan kalın olsun


  • sttc  (18.02.23 01:11:53) 
Biyolojik saat meselesi bence. Sabah 3-4 e kadar içki içip otursak da 6.30 gibi kalkarım :') bebeklik, çocukluk, yetişkinlik hep ayni


  • abuzer  (18.02.23 11:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.