[]

Almanyada bazı evlerin ucuz olması

Bölgeyle alakalı evet ama daha çok aynı bölgede olmasına rağmen eski olmalarıyla mı alakalı? Örneğin bremen de 2+1 daire 45k euro. Yılı yazmıyor ama içi temiz duruyor. Evin yapılış tarihi 1900-1932 çıkar mı bilemem ama büyük ihtimalle böyle olduğu ve özellikle tesisatlarda çok problem çıkaracağı için ve çok masraf açacağı için mi böyle ucuz? Bu tip evlerin kira gelirleri çok mu düşük olur? Faturalar hariç 700 euro kalır gibi. Türkiyede bu fiyata alacağın ev en fazla 8-9k kira bırakır. Arada uçurum yok, uzaktan ilgilenmek de sıkıntı, biliyorum ama çok mu mantıksız?




 
almanyada kiraciyi olene kadar cikaramiyorsunuz. bazen icinde kiraci varken satilabiliyor.

eski evlerde, yapildigi zaman yasal olan, ama sagliga zararli oldugu tespit edilen malzeme kullanilmis olabiliyor. buyuk renovasyon yatirimi gerektirebiliyor.

almanyadaki evlerin bircogunda kuf problemi oluyor. bir evde kuf varsa ve duvarlara islediyse kalici olarak kurtulmak cok zor ve masrafli. ayni zamanda sagliga zararli. eski evlerde bu tarz problemler olabiliyor.

ulasim imkani kotu olabiliyor. bu nedenle ucuz olabilir.
  • emrahday  (17.02.23 18:48:56 ~ 18:50:44) 
@emrahday
Peki ya kendin başka eve sahip değilsen ve oturmak istersen?

  • Unde bach canim  (17.02.23 18:55:47) 
evi satin alirken kiracini sozlesmesi oldugu bildiriliyor zaten ve satin alma sirasinda kiraci ile uzlasilirsa olur. bu sartlar bilinerek alindigi icin satin alanin kalacagi baska ev yoksa bile cikarilamiyor.

almanyada konut krizinin en buyuk nedenlerinden biri bu. insanlar bir ev aliyor ve cesitli nedenlerle farkli sehre/ulkeye gitseler bile evlerini kiralamak istemiyorlar. yani bos tutuyorlar. cunku biliyorlar ki 1. seneden sonra o kiraciyi asla cikaramayacaklar. bircok ev bir gun donebilme ihtimalleri nediyle bos duruyor. turkiyede bu sure 10 yil ile limitli. bu sure kiraci icin de ev sahibi icin de makul ve daha mantikli.
  • emrahday  (17.02.23 19:12:23) 
@emreday
Türkiyede farklı şehirde eviniz yok ve eve ihtiyacınız varsa 10 sene şartı ortadan kalkıyor, mahkeme sözleşmeyi feshediyor. Almanya o konuda çok katıymış.

  • Unde bach canim  (17.02.23 21:53:00) 
Ne 8-9ki yahu. Türkiye’de 900k’e ev mi var hadi var diyelim kirasının 8-9k olmasının imkanı yok.


  • Mcfly  (18.02.23 11:01:37) 
küf demeye gelmistim, Tr'dehic tahmin edemeyecegin problemleri oluyor evlerin mesela bir arkadasimin evindeki suda bakteri oluyormus, sürekli ölcüm vs.


  • Coma  (18.02.23 12:46:21) 
@mcfly
900e ev var da kira 8-9k biraz fazla söylemiş olabilirim. 6k diyelim

  • Unde bach canim  (18.02.23 14:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.