[]

Köpeğini eğitime veren var mı?

merdiven altı "2 haftada mum ediyoruz" eğitim yerlerinden bahsetmiyorum aslında.

1.5-2 ay eğitime verdiğiniz, pozitif koşullanmayla eğitim veren yerlerden bahsediyorum. genelde 2 hafta göremiyorsunuz, daha sonra 4-6 hafta ziyaret edip siz de köpekle beraber eğitiliyorsunuz.

bu tür yerlere verdiniz mi? tavsiye eder misiniz?

yürüyüş, dışarıdaki yabancı maddelere ilgi, yabancı köpek görünce üste atlama ve insanlara çok yılışık davranma gibi sorunları bir türlü çözemedik biz. köpeğimiz %100 zararsız bir köpek olsa da, insanlara fazla yılışık olduğu için korkutabiliyor. insanlar da haklı tabi. veya koşan zıplayan bir köpek gördü mü ona temas etmeye mutlaka gidiyor. (bağırınca geri gelse de, bi yanına gidiyor mutlaka)

mizacımızdan kaynaklı da olabilir ama bu konularda kitapları, videoları izlemiş olmamıza rağmen tam eğitemedik. dışarıdayken; evet yanımızdan ayrılmıyor, evet seslendiğimizde geliyor. ama %60 kontrole sahibiz en fazla. ve o kalan %40 da cidden sıkıntı yaratıyor. evde olsa o kadar umursamazdım, ama dışarıdayken baya kontrollü olması lazım.

neyse özetle tavsiye ediyor musunuz?
2 ay ayrı kalma ihtimali aşırı üzüyor. ama bir yandan da yarın bir gün bir terslikle karşılaşmaması adına bu davranışlarının törpülenmesi gerekiyor. (yarın bi gün koklamaya gittiği adamın biri elinde silahla köpeği öldürüverir. veya da korkan biridir, köpekten uzaklaşayım derken ayağı takılır kafasını çarpar vs.)

 
Tavsiye etmem çünkü egitilmesi gereken köpek değil sizsiniz.
Yani onlar egitir, size verir. Sonra siz gerekli şeyleri yapmazsaniz gene eskiye döner.

Köpek anladıgim tasmasiz dolaşıyor, dolasmamali. Tasmasiz dolaşmak çok ciddi eğitim ve güven gerektiren bir olay.

Benim tavsiyem direkt olarak birebir egitmen ile çalışmanız. Youtube videolari belli ufak şeylere ya da anlamaya yardimci olsa da bu problemleri cozemez. Bir de kimleri izlediginize göre de değişir. Youtube köpek egitmeni tipler doldu 5 dklik hayali çözümler sunan.
  • logisticsmanager  (17.02.23 15:26:18) 
Kopek degil, siz egitileceksiniz. Siz olmadan bir takim egitimlere katilmasi cok sacma bence de. Haftada bir gün sizinle birlikte egitilecegi yerler yok mu? Sonuca ulasmak icin süreklilik sart. Ben 4,5 yasindaki kopegime hala yeni seyler ogretiyorum ve eski ogrendiklerini tekrarliyorum.


  • buf-e kür  (17.02.23 16:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.