[]

Evde kendim oturacağım, çık diyen ev sahibi

Sadece Hukukçu arkadaşlar ya da yakın zamanda örneğini görmüş / yaşamış bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

'Peki' dedik, çıktık. Ev sahibi de evi başkasına kiraladı.

Bu arkadaşı yargı yoluyla süründürmek istiyoruz ama mahkeme masrafları elimizde patlamasın.

'Evde kendim oturacağım, Çık.' sözünün kanıtı için Noter tebligatı şart mı? WhatsApp yazışmaları yeterli mi?

 
İhtarname çektiyse daha iyi, çekmediyse de whatsapp ses kaydı vs. kanıt olur. Avukat arkadaşlar var istanbul'daysanız eğer.


  • lcha  (17.02.23 12:48:14) 
kiracılığınız 5 yılı geçmediyse, evden çıkmadan önce takip kararı çıkarmanız gerekiyor. o size ihtar çekecek siz de ona takip kararı açtıracaksınız. eğer kendi gelir oturursa masraflar size ait olur. bir de, ev sahibinin 2 evi varsa durum daha da başka bir hal alıyor. daha detaylı bilgi için bir avukata danışmanız iyi olur.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (17.02.23 12:57:10 ~ 13:00:45) 
Yargı yoluyla süründürmek derken ihtiyaç sebebiyle çıkardıktan sonra başkasına kiralayamasın mı demek istiyorsunuz? Bunun için sizi dava yoluyla çıkarmış olması gerekir. İhtar da yeterli değil. Sizi kendim oturacağım dediği halde davasız çıkardıysa yani peki dediyseniz başkasına kiraya verebilir.


  • dfn4  (17.02.23 13:59:22) 
Kendi iradenizle çıkarsanız hiçbir hak iddia edemezsiniz. O size çık diyecek, ihtar çekebilir ama zorunda değil ihtiyaç sebebiyle tahliye türünde, dava açacak. Bunu kazanacak, siz tahliye olacaksınız. Ondan sonra eğer başkasına kiralarsa tazminat talep edebilirsiniz.


  • sanguine  (17.02.23 14:55:40) 
whatsapp, tebligat vs hiçbiri işe yaramaz. dava kararıyla çıkmadığınız sürece evi başkasına kiraya verebilir. bir hak iddia edemezsiniz.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (17.02.23 16:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.