[]

ithalat ve gümrük işleri

Selamlar,

Türkiye'deki toptancılardan tedarik ettiğim birkaç ürün var.

Bu ürünleri alibaba'daki güvenilir tedarikçilerden neredeyse 20'de 1 fiyatına görüyorum. Zaten bu adamlar da onlardan alıyor ürünleri.

Bu konuda çok araştırdım, çok soruşturdum ama inanılmaz bir karmaşa var herkes başka bir şey anlatıyor. ABD ya da AB'ye ithalatla ilgili her detayı bulabilirken türkiye'de bulamamak çok acayip.

Çok küçük miktarlardan bahsedeceğim ama
adet fiyatı 0,01 $ olan bir üründen 10000 adet getirmek istedim diyelim.

Bunun bana gümrük vs nakliye vs maliyeti ne olur nasıl öğrenebilirim. Bilgisi olan varsa en azından tahmini bir aralık söyleyebilirse de çok mutlu olurum.

Miktarın azlığının falan farkındayım sadece tahmini bir oran çıkarmaya çalışıyorum.

 
Ürünü vs bilmeden tahmini bir oran çıkarman yanıltıcı olur. Gümrük vergileri, mevzuatı, prosedürleri çok karmaşık, getirteceğin şeye göre çok değişiyor. Ürünü seçip, bir gümrük müşavirlik firmasından danışmanlık alman lazım.


  • roket adam  (17.02.23 12:38:53) 
Ürüne göre bir sürü test ücreti çıkabilir(özellikle tekstil ürünlerinde), tse ücreti çıkabilir(elektronik ürünlerde), ekstra vergi çıkabilir (örneğin ayakkabı, kozmetik vs). Ürünün tr'de distribütörü vardır ve arkası sağlamdır, size bir sürü zorluk çıkartabilirler. Ürünün gtip'ini gümrük müşavirine verirseniz yardımcı olurlar.


  • kimlanbu  (17.02.23 13:03:20) 
Ürünün Gtip kodunu alıp bir gümrük firmasına gidiyorsun, onlar sana her şeyi söylüyor.


  • etna  (17.02.23 14:40:42) 
Türkiye'deki gümrük mevzuati o kadar tuzluya patliyor ki, sen 20'de bir fiyatina alsan bile bu kadar maliyetten sonra sen de piyasa fiyatina satarsin ve dolayisiyla piyasanin sekline uyum saglamis olursun. Degisen bir sey olmaz.


  • Avoiding The Puddle  (17.02.23 21:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.