[]

Kusadasi tasinma-deprem konulari

selamlar, istanbul'da yasayan 65-70 yaslarindaki annem ve babami kusadasi'na tasimayi düsünüyoruz. hayatlari boyunca istanbul kadiköy'de yasadilar, ikna etmesi pek kolay olmadi. ama son depremle artik kendileri de istanbul'dan kacmak istiyorlar. kriterlerimiz,
- güvenilir, zemini saglam/kayac bir yer olsun (denizden uzak olmasi sorun olmaz)
- maksimum 3-4 katli evlere bakiyoruz, keske müstakil olsa ama fiyatlar cok yüksek, ama en azindan son yillarda yapilmis binalara bakiyoruz
- kisin da yasayabilecekleri hayatin devam ettigi, istanbul hayatina alismisken bir anda emeklilikle kimsenin olmadigi bir yerde depresyona girmesinler istiyoruz, marketi, hastanesi vs olsun. site olmasi onlar icin iyi olur diye düsündük.

kusadasi'nin deprem bölgesi oldugunu biliyoruz, ki tr'nin bircok yeri öyle. her yeri arastirdik düsündük, ama hicbiri icimize sinmedi, hep dönüp kusadasi'na geldik. birkac katli bir evden kacislari kolay olur. daha önemlisi bir sey olsa benim ulasma imkanim olur. cünkü istanbul'da deprem sonrasi olacak felaket beni depremden daha cok korkutuyor..

bize önerilen ilceler, ikicesmelik mah, ege mah, kadinlar denizi mah, degirmendere mah. buralarda siteler de var. zeminlerini merak ediyorum, anladigim kadariyla daha tepeye dogru alüvyon/ya da delta üzeri degildir diye umuyorum.

yani aslinda sorum, kusadasi'ni bilenlere, eminim gitmeyin ya da surayi deneyin diyen cok cikacaktir, ama onlari baska duyuruya saklayalim, cünkü gercekten zaten karar vermesi cok zor ve günlerdir arastiriyoruz. burayi ailem de istiyor. o nedenle kusadasi'ni bilenler icin, dogru yerlere mi bakiyoruz, zemin konusunda bilgi paylasabilecek biri var mi, neye dikkat edelim, her cesit önerinize acigim acikcasi, baska mahalle önerisi olanlara da acigim.
simdilik kiralik bakiyoruz ama ailem severse yasayabiliriz derse en kisa sürede satin almak istiyoruz. yazacak arkadaslara simdiden cok tesekkür ederim.

 
kuşadası yazlık bölge anlamından en yaşanılacak ilçe merkezi. çünkü yaz kış hayat devam ediyor. ancak yaz kış trafik ve yoğunluk var. yabancı nüfusu fazla ancak denizi egede en kötü yerleşimdir. avantajları izmir havalimanına izmire selçuğa aydına yakın olması. dezavantajı gerçekten deprem bölgesi ve yazlıkların çoğu eski yapılaşma. yeni yapılan binalar daha sağlamdır diye düşünüyorum. mahalleleri bilmiyorum ancak şehir merkezinden uzak mahalleleri öneririm yazın park yeri değil yürüyecek yer olmuyor. tepeden ilçeyi gören bölgeleri öneririm. gelip görmelisiniz uzaktan zor.


  • mikahakkinen  (17.02.23 12:21:38) 
Selamlar, İstanbulda yaşayan bir Aydınlıyım yaklaşık 30 yıldır da yaz aylarını Kuşadası'nda yazlıkta geçiriyorum. Kuşadası merkezindeki binaların bir kısmı son İzmir depreminde ciddi hasar aldı. Ayrıca İnstagram'daki kuşadası ada haber sayfasını takip ederseniz merkezdeki mahallelerin rezillikler içerisinde olduğunu görebilirsiniz.

Evlerin birçoğunda ısınma yalnızca klima ile sağlanıyor ve kadıköyde tahminimce kaloriferle ısınmaya alışmış görece yaşlı insanlara uygun değil. Sanırım çoğunlukla Ege Mahallesindeki sitelerde doğalgaz ve kalorifer var.

Bütçenizi bilmiyorum ancak merkezde size önerilen mahallelerde veya sahil sitelerindeki yazlıklarda en azından 6 ay 1 yıl süreyle eşyalı bir ev kiralamanızı ve hayatın akışını izlemenizi öneririm.
  • Smithsonian  (17.02.23 13:39:13) 
kuşadasında kalacaklarsa yazlıkta kalmamaları daha iyi olur, merkezde doğalgazın olduğu bir binada kalmaları gerekiyor, yoksa kışın ısıtma sorun oluyor. kuşadası deprem bölgesi ama 7 üstü bir deprem beklenmiyor, büyük fay hatları yok daha çok sık ve küçük depremler oluyor. zemin olarak zaten dağlık taşlık olduğu için sorun yok (merkez).


  • ravenudon  (17.02.23 13:41:50 ~ 13:43:19) 
Didimi düşünürseniz daha yeni bir yerleşim yeri çoğu ev 2-3 katlı 50-60 istisna hariç, faya daha uzak. Erişim kolay ve nüfus yarısı anne babanız yaşında. Tek sıkıntısı Kuşadasına kıyasla daha pahalı bir yer olması hem ev fiyatları olarak hem de gündelik hayat pahalılığı kısmında.


  • kullanıcıadımbuolsun  (17.02.23 15:33:17) 
"bize önerilen ilceler, ikicesmelik mah, ege mah, kadinlar denizi mah, degirmendere mah"
Bence Türkmen mahallesine de bakın, 2 hastane de orada. Ege mah de yeni ve guvenli siteler açısından iyi ama araç yoksa bu ikisinden de merkeze yürünmez. Günlük markete falan yürüyüş için de yollar biraz yokuş.
İkiçeşmelik e de bence hic bakmayın baya baya gecekondu. Değirmendereye hiç gitmedim ama hakkında altyapı açısından çok sıkıntılı bir yer olduğunu duydum, direkt orada yaşayanlardan da, emlakcilardan da. Tapusuz Evler, şantiye elektriği kullanılan siteler, 1 ay elektrik kesintisi vs.
O yaslarda, araçsiz olsam kadınlar Denizi civarında oturmayı tercih ederdim en azından sahil yürüyüşü yapardım.
  • i-pek  (17.02.23 21:39:01) 
@ipek, arac var. aktif ikisi de kullaniyorlar. yani yakinda bir iki bakkal vs olmasi yeterli, zaten istanbul'da da yürüyerek hicbir yere gidemedikleri bir yerdeler o nedenle o konuda sorun yasamazlar. mahalleler hakkinda yorumlarinizi dikkate alacagim.
peki kadinlar denizi tarafinda acaba zemin nasil, evlerin durumu ne, yeni binalar yapiliyor mu bilginiz var mi acaba?

  • kaputt  (20.02.23 11:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.