[]

yarın istanbul'a gelirken kuzey marmara otoyolu'na gireyim mi

samsun'dan geliyorum, anladığım kadarıyla hendek'ten sonra anadolu otoyolu'ndan devam etme ya da kuzey marmara otoyolu'na girme opsiyonum var. gideceğim yer tuzla, o noktada 140 km. civarı bir yol kalmış oluyor. 3. köprüden vs geçmeyeceğim için ücreti de çok yüksek çıkmıyor. saat öğleden sonra 3-4-5 gibi olacak muhtemelen.




 
kuzey marmara daha pahalı değil mi? ben kullanmıyorum hiç ankara-istanbul arasında.


  • jelly bear  (17.02.23 11:01:26) 
normal şartlarda, hele de tuzlaya gitmek için, hiç gerek yok. çalışma, kaza vb olağanüstü bir durum olursa o zaman kaçılabilir.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (17.02.23 11:51:12) 
Tuzla için çok mantıklı olmayan bir iş olur. Tuzla'da yaşıyorum ve belirtilen istikamette hiçbir zaman ihtiyaç duymadım. :)


  • yekkyea  (17.02.23 12:00:16) 
@jelly, biraz daha pahalı ama ben tuzla'ya gittiğim için çok ücret çıkmıyor, mermercilerde ayrılacak 1. sınıf bir araç 70 lira ödüyor bu tabloya göre: www.kgm.gov.tr diğeri de 40 tl civarı.

anadolu otoyolunda trafik, özellikle tır yoğunluğu varsa ondan kaçmak için mantıklı olur mu gibisinden sormuştum.
  • gman  (17.02.23 12:39:26) 
yani kadıköy e felan gitsen gir derdim de tuzla için değmez kuzey e girmeye.


  • deepex  (17.02.23 15:10:26) 
Kesinlikle girme, çünkü Kuzey otobanı Kurtköy’ün tepelerinde çok alakasız bir yere atıyor.

Tuzla’ya en kolay gidiş Anadolu Otoyolu- Gebze’den çıkarak E5 üzerinden gitmek. E5 Sabah 7:30-8:30 arası ve akşam 16:30–18:00 arası yoğun oluyor. Onun dışında trafik olmaz. Yarın zaten haftasonu hiç trafik olmaz.
  • Northern Mariner  (17.02.23 21:03:27) 
navigasyonda kuzey marmaradan yada eski yoldan gidersen ne kadar zaman kazandırdığı yazar.
o sürede benzin tasarrufunu ve vaktinin ne kadar değerli olduğunu hesaplayıp karar vereceksin.
öncesinde "in time" filmini izlemeni tavsiye ederim.
vaktin kıymeti konusunda ufkunuzu açabilir.
  • aslindasorunumpsikolojik  (17.02.23 22:56:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.