[]

yurtdisinda yasayip turkiye'den kredi cekmek

ikametgahim turkiye'de degil, turkiye'deki evleri vs ipotek altina aldirip ev kredisi veya ihtiyac kredisi cekebilme ihtimalim nedir? kira gelirleri kardesimin banka hesabina yatiyor? o mu cekebilir yoksa adima? vekaletnamesi de var, bir sekilde bankalar kredi verebilir mi?

ayrica ev kredisine kardesim basvursa ev benim ustume olabilir mi yoksa kredi sahibi ve evin uzerine yapildigi kisi ayni kisi mi olmak zorunda?


 
Kveyt Türk'ün Gurbetten Sılaya Gayrimenkul Finansmanını bir incele.

@Mcfly'ın sözleri üzerine bir ilave yapayım.
Aynı sebeple Ziraat Bankasında müşteri temsilcisiyle görüştüm.
-Vekalet kabul etmiyorlar.
-Çalıştığın yerden gelir belgesi ve imza sirküsü dedi. İşlem 1 hafta sürebilir, 1 hafta burada olmanız lazım dedi.
Söylerken emin olamadığı hissi aldım. Bunu netleştirebileceğimiz bir makama sorabilir miyiz dedim. Hayır Kesin böyle dedi.
Uğraşıp, evi buldun, evrak tamam, atladın uçağa geldin, bir de konsolosluk onayı derse ne diyeceksin ya da 'Genel merkez onaylamadı.' deyivermeleri o kadar kolay ki.
Görüşmek işe yarar bir yöntem değil bence.
  • Mirket  (17.02.23 11:37:46 ~ 12:51:18) 
Hibrit bir sistem yok. Gelir kardeşten teminatlar benden olmaz.

Gelir olmadan kredi çıkması çok zor ancak teminat kabul eden bankalar var. Çoğu İpotek kabul etmiyor ama likit varlıkları kabul ediyorlar. Görüşün bi bankanın şubesiyle.
  • Mcfly  (17.02.23 12:00:03) 
Son sorunuza yanıt: kredi çeken ve evsahibi aynı kişi olmalı. Hatta evliyse, eşinin de onayı alınıyor kredi sürecinde.


  • cedilla  (17.02.23 18:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.