[]

3 katlı bir yeni bir binanın kirişinde çatlak. mühendis arkadaşlara soru;

- 3 katlı 3 senelik bir binada oturuyorum
- bugün alt iki dairede şu videolardaki çatlakları tespit ettik.
- mutfak tarafında olan kirişte de kılcal şekilde devam ediyormuş.

imgur.com

- binanın kısmi kesitini en son fotoda var,
- bi ara yan binadan gelen su kaçağı yüzünden garajı su basmıştı
- binanın altı boşalmış ve biraz oturmuş gibi görünüyor
- mühendis arkadaşlar yorumunuz nedir tehlikeli mi? ne yapmalı?

 
İnşaat mühendisi değilim.

Eğer o kolonsa, Ben olsam sıvayı o çatlak yerden kazıyıp altındaki betonda çatlak olup olmadığına bakarım. Altındaki betonda çatlak varsa baya riskli diyorlar.
Normal tuğla duvarlardaki çatlakları pek umursamazdım.
  • zimbirik  (17.02.23 01:08:18) 
Selam. Betonarmede çatlak tipleri diye aratırsan önüne açıklayıcı şekiller çıkar. Örneğin kolon kiriş birleşim yeri çapraz çatlak olsa endişelenirdim mesela. Bu daha çok sıva çatlağına benziyor. Çok merak ediyorsan sıvayı kırıp çatlak kirişten mi geliyor diye bakabilirsin. Ayrıca 3 katlı binaya bir şey olacağını sanmam. Gelen yükler hafif.


  • trixi  (17.02.23 01:22:32) 
Tavanın altında alçıpandan taç gibi bir süs var, bu tavan zaten büyük ihtimal asmolen.

Yani çatlaklar kirişten çok çok aşağıda büyük ihtimal, ölçebilirsiniz metreyle. %95 sıva/alçı çatlağı.

Bir çekiçle avuç içi kadar kırıp bakın.
  • john bloor  (17.02.23 11:59:20) 
o sıvayı küçük kırıp bakma işlemi yapılmış, ve altından kılcal kiriş çatlağı gözlemlenmiş zaten o yüzden endişe ettim.


  • sipsiyah  (17.02.23 12:46:36 ~ 12:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.