[]

Açığa çıkan enerjden enerji üretilemez mi?

Sorum cahilce ise lütfen kusuruma bakmayın
Deprem anında bilmem kaç bin joul'luk enerji açığa çıktı diyorlar ya, bu açığa çıkan enerjiden enerji üretilemez mi? Depolanamaz mı? Ayrıca zaten her gün onlarca deprem oluyor onların yarattığı enerjiden de alternatif enerjiler üretilemez mi?



 
ne zaman nerede çıkacağını bilsen bir ihtimal.

400+ km demişler mesela. Hangi çizgide çıkacağı belli değil km2'ik alanlardan söz ediyoruz.

bir ihtimal ilerki gelecekte, fay hattına inen, o kısım boyunca yerleşen, enerji açığa çıktığında bunu algılayıp, yeryüzüne çıkan bir aygıt belki iş görür ama öyle bir enerji ve uzunlukta üstelik ezilmeden hangi aygıt olur bilmiyorum. tüm kıta plakaları arasına yerleşecek uzunlukta bir aygıt demek olur bu.

tüm bunlar bir kenara dünyamızın daha önemli dertleri var bence. kaynaklar azalıyor. deprem'in önüne geçmek zor birşey değil.

örneğin sıcaklık yüksek olursa her yıl güneş enerjisi potansiyeli var. buna mu yatırım yoksa bu fay hattı için 400+ yıl beklemeye mi?
  • baldan kaymak  (16.02.23 09:32:20 ~ 09:34:04) 
güneş ve rüzgar da depolanabilen bir enerjiyi kesintisiz ve güvenilir biçimde üretmiyor. yetmedikleri an devreye girecek gazla elektrik üreten santraller olması lazım. ekonomik olarak da güneş ve rüzgar çok pahalı ve verimsiz. devlet destekleri olmasa kimse elleşmez.


  • sert siyah krom  (16.02.23 09:44:44) 
hayır.

çünkü çok derinde ve belirsiz bir yerde oluyor. ayrıca bir şeyden enerji üretebilmek için kabaca iki tarafı da tutabilmen lazım ki bir çark bişeye aktarabil.

yerin 10 kilometre altında neyi nasıl üreteceksin?
  • babilfish  (16.02.23 11:16:48) 
Hocam neden ütopik şeyler düşünüyorsun ki hazır olanı var işte nükleer enerji gibi. Yani olabilecek en verimli ve doğa için en temiz enerji üretme yöntemi, 1 birim malzemeden 100 birim enerji üretiyorsun havayı kirletmiyorsun ama kontrol edebilmen önemli, kontrol edebiliyorsan senin istediğin şey oluyor zaten.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (16.02.23 14:38:36) 
Geleceğe dönüşte yıldırımdan enerji eldesi için benzer bir soru sorulmuştu. Zaman makinesiyle geçmişe gidip depremin episantrına teknik işlem yapılırsa olabilir.


  • Cekcekli  (22.02.23 18:17:45) 
bu açığa çıkan enerji dedikleri şey kayaların sürtünmesinden oluşan enerji. yani onu hesaplıyorlar ki depremin gücünü anlayabilsinler.

depolanır mı? teorik olarak, kağıt üstünde evet.

dev bir yay yaparsın kocaman ama yani forum istanbul kadar yay düşün bunu fayın en kritik olduğu yere koyarsın türkiye için mesela 99 depreminden sonra 2023 depremi oldu mesela 2000 yılında kocaman yayları faylara yerleştirip 24 yıl beklersin.

24 - 50 artık ne kadar zaman sonra deprem olduğunda yay sıkışır sende yayı kilitlersin.

al sana fırmalaya hazır yay. forum istanbul kadar.

mantık olarak titreşimden (piezo) enerji üretebilirsin ama kaynağın stabil ve belli olması lazım.

stadyumlar gibi mesela.
  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 18:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.