[]

50x70cm baskısı yapılacak fotoğrafı telefonla çekmek?

50x70cm çerçeveye koymak üzere ürün fotoğrafı çekeceğiz diyelim (mesela bir deodorant).
Bunu iPhone 14 Pro'da çekebilir miyiz? Çekeriz çekmesine ama 50x70 boyutunda bastırınca görüntünün akıbeti ne olur, pikseller sayılır mı?
Hele bir de 2x zoomda çektik desek tam olarak ne yaşarız?

Dip: Fotoğraflar RAW formatında çekilecek tabi.

 
Aga kıyın paraya bir fotoğrafçıya verin parasını çeksin. Olmaz o işler öyle. 2x tele'de 12 megapiksel imiş bu alet. 300dpi bastırsan oradan hesap et olup olmayacağını.


  • alperz  (16.02.23 08:27:30) 
Mesele paraya kıyıp kıymamak değil. Bu tarz fotoğrafları arada bir çekeceğiz, elimizdeki aletle çekebiliyorsak da bizim için pratiklik olacak. Olmuyorsa da olmuyordur, makineyle falan çekeriz zaten bir şekilde. Burda öğrenmek istediğim mümkün olup olmadığı.


  • esse classic  (16.02.23 10:15:30) 
14 pro ana kamera çözünürlüğü 48MP ama sizin durumunuzda 12MP. 50x70 baskıda 300dpi istiyorsanız bu kamera yetersiz.

Aşağıdaki linkten hangi ebatta hangi dpi'da baskı alacaksanız kaç MP bir fotoğraf gerekiyor hesaplayabilirsiniz.

Sizin durumunuzda 48.8MP gerekiyor.
www.scantips.com
  • kimlanbu  (16.02.23 10:24:25) 
iphone ile çekersiniz.

ürünü çekerken mümkün olduğunca kadrajı dolduracak şekilde konumlandırıp, baskı öncesinde tasarım yaparken canvas içerisinde görüntüyü biraz küçültürseniz hasselblad mı iphone mu kimse anlamaz.
  • ahmet oturum cerezi  (16.02.23 10:25:13) 
uzman değilim, internet araştırması.
improvephotography.com

20x27 inç gibi bir alan yapıyor. burada 40megapiksele kadar verilmiş. phone14 e baktım 48mp diyor. yani yetecek gibi görünüyor.
en azından 1 ürün için denenebilir
  • kisa  (16.02.23 10:28:34) 
rahat çekersiniz.

dijital zoom yapmayın, en yüksek kalite ile raw çekin. 50*70 büyük bir boyut değil.
  • babilfish  (16.02.23 11:17:48) 
Dijital zoom yapmayın denmiş zaten, az bir masraf yapıp telefon kamerası için lens alırsanız tüm derdinizi çözebilir. Sanırım işinize en çok yarayacak telephoto lens olur, ufak ürünler çekecekseniz bir de macro.

Bir sürü review var, işinizi görecek bir şey bulursunuz mutlaka.
www.techgearlab.com
www.tomsguide.com
  • kobuzchu kiz  (16.02.23 11:42:23) 
iphone ile bitane çekip bastırın önce derim.


  • duster  (16.02.23 11:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.