[]

Kedimize pire bulaşmış ne yapalım?

Öncelikle hepimize geçmiş olsun.

Kedimiz birkaç haftadır ablamizdaydi, bugün almaya gittigimizde söylediler, pirelenmis. Pire tasmasi filan alıp takmışlar ama etkili olmamış tabii.

İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor; veterinere götürmemisler, saklamış olmalarına da ayrı kızdım ama belli etmek istemedim. Hepsi bir arada olunca elim ayağım titriyor şu anda.

Geçmesi için ne yapmamız gerekir? Çok mu zor geçmesi? Üstelik birkaç hafta sonra yurtdışına çıkacak bu hayvan. Veterinere gidince hemen çözüm bulurlar mi, sağlığına zarar verir mi?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Hemen sorunu çözer veteriner merak etmeyin. Pire damlası damlatılır ensesine vaterinerde. 24 saat sonra pıtır pıtır susam gibi dökülür pireler. Ama sonraki dozu da sorun, ihmal etmeyin.


  • old possum  (16.02.23 00:09:37) 
hemen bir broadline iç dış parazit damlası. (tek damlayla iç dış parazit halloluyor)

zaten yurtdışına çıkmadan parazit ilaçlarını yaptırmanız lazımdı, bu seferki işlevli olmuş olur.
birkaç gün içinde hallolur, merak etmeyin.

eğer çok yayılmışsa belki iç parazit için hap verir, dış parazit için stronghold yapmak isteyebilir veteriner.
stronghold, broadline gibi iç-dış değil, sadece dış parazit damlası çünkü.

bu iki markadan şaşmayın, muhakkak isim verin, bu durum için hangisini uygun görürse onu yapsın.

pire size bulaşmaz merak etmeyin.
yalnız aşısını yaptırdıktan sonra o evden gelen yatağı, minderi vb. varsa yıkayın.
taşıma kutusunu da yıkayın.
pireler onu ısırdıkça dökülecek gerçi ama tekrar tekrar maruz kalmasın.
bu arada pire için yatakları kaynatmaya falan gerek yok, sadece su temasıyla bile ölürler merak etmeyin, mantar falan gibi değildir yani.
  • blatta hiberna  (16.02.23 11:02:04 ~ 11:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.