[]

monitör tavsiyesi - macbook pro

iş için macbook pro kullanıyorum, ikinci monitöre ihtiyacım var. daha önce viewsonic'in standart bir modelini severek kullanıyordum önceki bilgisayarım ile. ancak macbook'a geçtikten sonra o monitörü kullanmak gözlerimi çok yordu.

macbook'un ekran yapısı ile monitörün ekranı farklı olduğu için gözlerimin ağrıdığını düşündüm. bu mümkün mü yoksa bir şekilde rastlantı mı oldu?

apple'in ürettiği monitörler 30 - 40bin tl civarında. yanlış mı baktım ben yoksa cidden öyle mi? basit, sıradan, ama gözlerimi yormayacak ikinci monitör almak istiyorum. öneriniz var mı?

 
Ben olsam Samsung'dan şaşmam :)
27" olanı (32" olanı da vardı yakın zamanda): www.amazon.com.tr

  • alfired  (15.02.23 19:16:23) 
dell'in ips monitörlerinden al. gerçek mac monitörlerine en yakın monitörleri üretiyorlar.


  • alperz  (15.02.23 19:27:54) 
4k almayın retina scaling için ters 2k scale derken tam integer scale olmuyor.
Retina 1080 ölçekle çalışabiliyor deli saçması 4k monitörü 1080 ölçekle kullanmak 4k 1:1 oranda kullanayım diyosun hiçbişey okunmuyor çok saçma bi durum.

2k retina ölçek ile çalışsın isterseniz 5k ekran alacaksınız (ki dediğiniz gibi anne gözü fiyatlar) ya da ya direkt 2k monitör alın 1:1 piksel kullanmak için.

Ya da 32" ya da daha üzeri devasa bi 4k alın 1:1 belki çalışır.

Ya da yav nolcak 2k tam integer scale olmasın nolur ki diyebilirsiniz o da hoş bi seçenek tabi.


Samsung almayın bu arada senem dolmadan ölü piksel ve salak saçma problemler çıkardı bu hafta arayacağım bakalım neler yumurtlucaklar 5 ölü piksele kadar garanti olmaz vs vs.
  • hedep  (15.02.23 21:10:16) 
dell SE2216H var bende, macbook air ile kullanıyorum. gayet memnunum.


  • sir gawain  (16.02.23 02:47:32 ~ 02:48:02) 
ips alman lazım. 2 sene şirketin verdiği lenova kullandım şimdi de asus aldım 110 euro ips ekran işimi görüyor. macbook ekranı ile kullanıyorum.


  • abi bi dizi buldum on numara  (16.02.23 07:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.