[]

Eşyalara çok anlam yüklemek

Bu deprem sonrası bende biraz düşündüm sanırım bazı şeylere çok bağlanıyorum. Acaba başıma gelse eşyalar gitse ne yaparım diye. Sizde de oluyor mu? Acil durum için bazı şeyleri çantaya koyuyor musunuz




 
Abi mal canın yongası ama önce canı kurtarmak lazım, kolumu bacağı kaybetmeden canımı kurtarırsam diğer şeyler zerre umurumda değil.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (15.02.23 18:45:49) 
hiçbir eşya umrumda değil, sadece hatırası olan şeyler gitse biraz üzülürüm.


  • candide  (15.02.23 18:48:56) 
Deprem yasamadim ama son 10 yilda birkac defa ulke degistirmis biri olarak cevabim hayir. Aklima bile gelmiyor hangi esya vardi ne zaman vardi falan.


  • hot potato  (15.02.23 19:07:03 ~ 19:07:15) 
Ben de eşyalarına çok bağlı biriyim. Bir iki aydır yurtdışına taşınma işleriyle ugrasiyoruz ve depremden önce sürekli eşyalarimin hepsini getiremeyecegim diye düşünüp üzülüyordum. Agladığım bile olmuştu.

Deprem bölgesinde ailem yaşıyor, hepsi tüm eşyalarını, evlerini kaybettiler. Hiçbirinin zerre umrunda değil çünkü saglarindan, sollarindan ceset çıkıyor sürekli.


Depremden beri benim de umrumda değil. Eşyalarımdan getirebildigimi getiririm, getiremedigim kalır. Hatırası olan birkaç şeyi yanıma alsam belki mutlu olurum.
  • fraise  (15.02.23 19:44:02) 
Eşya mi :) hiçbiri umrumda degil


  • abuzer  (15.02.23 19:57:05) 
Biriktirme hastalığı olan -yiyecek atığı dahi biriktiren- annem bile evdeki fazlalıkları atmaya başlamış. Ki bence bir evde demirbaş sayılacak koltuk, yatak gibi şeyler dışında her şey fazlalıktan ibaret. O yüzden bir endişem yok. Koltuk, yatak alınır yeniden. İşin psikolojik yıkımından eşyalar aklıma gelmezdi. Acil durum için bir düdük, bir şişe su, powerbank ve kartlarımı koydum. Ne kadar az o kadar iyi.


  • ruhen hastayim ben  (15.02.23 20:02:21) 
Yükü az olan kurtuldu, diye bir söz var. Bunu iyi düşünün isterseniz.

Ne kadar çok eşya o kadar da sorun.
  • diyecevaplandı  (15.02.23 20:15:44) 
Ben de çok üzülürüm ya elbette hayatımdan önemli değil ama her biri için binbir zorlukla aldım boşa gitti diye üzülürüm. Ama o panik haliyle bunları akla gelmez diye tahmin ediyorum. Eşyanın içerisinde bir rutin var aslında her sabah giydiğin terlik, kahve makinen, rahat ettiğin hırka olsun. İnsan rutinlerini arar ama yenisi konuşmayacak şeyler değil tabi panikle göz görmez tabi.


  • titanic kemancısı  (15.02.23 21:17:22) 
elektronik eşyalarım dışındakiler çok da önemli değil.


  • Erestor  (15.02.23 21:20:21) 
minimal yaşam tüm bunların önüne geçiyor bence , daha az eşya daha az bağlılık, daha fazla özgürlük.
Anlam yüklemesekte yüksek bedeller ile alınan eşyaların kıymeti daha fazla oluyor ister istemez.

  • mrctrk  (15.02.23 22:26:23) 
elektronik eşyalarıma üzülürüm. aslında yalan yok hepsi için üzülürüm ama canıma ve koluma bacağıma zarar gelmediyse çok kahrolamam. yine de evi sigortalatmıştım olası bir depremde eşyalarıma zarar vermesine karşı. hepsini olmasa da zararın bir kısmını karşılar.


  • matilda  (16.02.23 10:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.