[]

binayı yıkım kararı çıkmadan inceletmek?

bizim bina 1987 yapımı, evlerde de binanın kendisinde de tek bir çatlak yok ama malum durumlardan ötürü, pek çok binada olduğu gibi bizim binada da inceleme yaptırmak istiyorlar. karot yöntemi binaya zarar verdiği için onu düşünmüyoruz. bir de bu bina sağlam değil dediklerinde apar topar yeni ev aramak zorunda kalmayalım diye, yıkım kararına sebep olmayacak birilerine kontrol ettirmek istiyoruz. bu işi bu şekilde, düzgünce kime yaptırabiliriz?




 
twitter.com

hocam şu zinciri bir okuyun, önce bina riskli çıkarsa bina tahliye edilir yıkılır dendi şimdi de yetkin biri binanız yıkılmaz diyor, bu konuyu ben de araştırıyorum, yeni bilgi bulursam paylaşırım
  • freebird5406_2  (15.02.23 13:21:14) 
karot testiyle twitterdaki "hızlı tespit" denilen şey aynı değil


  • sert siyah krom  (15.02.23 14:15:42) 
Riskli olarak tespit edilen binada tahliye ve yıkım süreci başlıyor.

csb.gov.tr

Riskli olarak tespit edilen bina yıkım kararına itiraz ile eğer uygulanabilir durumdaysa ve yeterli çoğunluk sağlandığında güçlendirme yoluna gidebiliyor.

csb.gov.tr

Karot, yılda bir aldırmayacaksanız binaya düşündüğünüz kadar zarar vermiyor.

Bir de merak ediyorum binanız "sağlam değil, oturmak için tehlikeli" dediklerinde "olsun biz şansımızı deneyip oturmak istiyoruz" diyecekseniz neden test yaptırıyorsunuz? Yani siz "ev ararız bir ara" dediğiniz sürede yıkılacak belki eviniz. Siz şimdi ev aramak istemediğiniz için sonucu önemsemeyecekseniz bir anlamı kalmıyor testin. Ben mi anlamadım?
  • nawar  (15.02.23 14:30:13) 
Bu arada bu süreç eninde sonunda olacak, size gelip test yapılacak zaten. Bu testin sonunda da çok yüksek ihtimalle binanız zayıf çıkacak ve o süreçlerle uğraşacaksınız. Ben olsam hiç testle falan uğraşmadan bir an önce kendimi kurtarırım. 87 teknolojisindeki bir binanın istanbul depreminden kurtulma şansı çok çok düşük deniliyor zira. Duvarlarda çatlama olmaması, ustaların binanın çimentosunu el arabasında karıştırdığı, deniz kabuklarıyla dolu deniz kumu kullandığı, nervürlü değil 3-5 tane düz demir kullandığı gerçeğini değiştirmiyor. O zaman yok çünkü öyle bir teknoloji.


  • roket adam  (15.02.23 17:40:24) 
87 yapımı bina mühendislik hizmeti almamıştır. düşük bir ihtimal alsa bile denetimden geçmemiştir. beton ve demir standartlar çok yükseldi. yıkımdan öte bir çözüm yok.


  • paintov  (15.02.23 23:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.