[]

ulaşmayan kayıtsız yurtdışı posta

Merhabalar,



İngiltereden Ptt şube teslimi olarak kayıtsız bir posta bekliyorum, gönderim süresi üzeriden 3 ay geçmesine rağmen posta merkez şubesi bize gelen bir şey yok diyor.

Bu konuda ne yapılabilir, dilekçe vs gibi ayrıca posta merkezinde veya başka bir yerde kaybolma ihtimalı var mıdır.
Çok teşekkürler şimdiden

 
İngiltere'den gönderen kişi ne ile gönderdi? Ulaşabiliyorsanız onların gönderim takip kodunu alın. Tahmin ediyorum ki Royal mail'dır oradan bakarsınız en son nereye girdi çıktı ülke bazında.


  • quaker  (15.02.23 16:23:55) 
Valla gelmesi gereken ildeki yurtdışı postanın geldiği ana ptt birimine gidip, oradakiler ile birlikte kendin aramayı deneyeceksin. Bir kez bu şekilde buldum. Ama gelmiş olsa bile 3 ay çok uzun bir süre artık orada da bulamayabilirsiniz.

Tam da bu nedenle bundan sonraki bütün postaları taahhütlü veya kargo ile gönderiyorum. Kolay gelsin.

PS: @quaker'ın söylediği gibi, yurtdışı takip kodu var ise takip edebilirsiniz. Ama yazınızdan onun da olmadığını anlıyorum.
  • yeninesiltupcu  (15.02.23 17:46:18 ~ 17:48:08) 
hocam geçen yıl Acro diye baya İngiliz Polisinden belge istemiştim gönderdiler, ek para vermemek için takipsiz düz posta istemiştim o hala yok gelmedi. ("According to our records your certificate(s) were dispatched on 20.12.2021 by Standard post, which doesn’t have a tracking number")

Bir süre ses çıkmayınca takipli şekilde ikinci kopya istedim onu istersen İngiltere'deki bir arkadaşına yollayalım dediler, o şekilde çözdüm arkadaşım teslim alıp bana ayrıca takipli kargoyla gönderdi.

UK'den gelen takipsiz kargolarda bir sıkıntı var yani belli.
  • nhk ni youkosu  (15.02.23 17:50:56 ~ 17:52:11) 
Yurtdışından gelen takipsiz gönderiler çok uzun zamandır ülkemizde adreslerine teslim edilmiyor. Sistemin ve kurumların çürümüşlüğünün bir başka göstergesi. Maalesef şaşırtmadı..


  • hurt  (15.02.23 19:49:00) 
hurt +1

PTT bitik, yapilacak birsey yok.
Turkiye'ye kayitsiz kart atardim eskiden, yarisi gider yarisi gitmezdi.
50/50 sansin var yani, turkiye'ye girdigi anda kayboluyor bazi paketler.

onemli seyleri kesinlikle UPS ile yollamak lazim garanti olmasi icin.
  • cooperr  (15.02.23 20:09:49) 
Cevap veren herkese tek tek teşekkür ederim, kaybolda riskini en aza düşürmek için postrestant olarak şube teslimi göndermiştim. mail yönlendirme servisinden kayıtsız olarak yönlendirmesini istemiştim, maalesef çok büyük bir hata yaptığımı anlamış oldum. Zarf içerisinde banka kartı mevcuttu.

İlçenin bağlı bulunduğu il postanesine gitmeye çalışacağım yeninesiltupcu nun tavsiyesi üzerine.
  • mrctrk  (15.02.23 22:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.