[]

Üşengeç kelimesinin İngilizce karşılığı

Tembelin karşılığı lazy olarak öğrenmiştim. Üşengeçliğin tam karşılığı nedir?

Çalışkan birinin düşünün. Disiplini elden kolay kolay bırakmaz, koşar, eder, zıplar ama çok nadiren olsa bile üşengeçliği tutar hani. Der ki çok üşendim, normal şartlar altında her türlü yaparım ama üşengeçliğime denk geldi.

He buradaki üşengeçliği soruyorum.

 
"lazy mood" derim ben.


  • bora benim lan aslında  (14.02.23 23:00:08) 
  • kobuzchu kiz  (14.02.23 23:01:57) 
procrastinate

Tam karşılık değil belki ama bence gayet iyi anlatıyor.

eksisozluk.com
  • nop  (15.02.23 01:34:26) 
procrastinator


  • cooperr  (15.02.23 02:34:29) 
procrastinate arkadaşın anlattığı üşenmek tanımını tam karşılamıyor.

procrastinate "normal şartlar altında her türlü yaparım ama üşengeçliğime denk geldi" değil, "normal şartlar altında da her türlü yapmam. yapmam gerekir, yapmam gerektiğini bilirim, yapmazsam ne olacağını da bilirim ama ben onu yapmak yerine başka şeylerle oyalanıp oyalanıp yapmam gerekeni ertelerim, kaytarmak için bahane uydururum" olarak tanımlanabilir. hatta dilimizdeki tam karşılığı "atalet" olabilir.

arkadaş diyor ki, "normalde yaparım da bu sefer üstüme bir üşengeçlik çöktü, öff hiç kalkıp yapasım gelmedi".

illa tek kelime kullanmak şart değilse "feel lazy" olabilir. yani "lazy" kişiyi tembel olarak tanımlayan bir sıfat, ama "feel lazy" "tembel değil ama kendini tembel hissediyor" şeklinde üşengeçliği tanımlayabilir.
  • kibritsuyu  (15.02.23 05:47:33) 
bu çok tartışıldı ya. üşenmek kelimesinin tam karşılığı yok ingilizce. kaldı ki böyle başka bi kamyon fiil/kavram var.

aynı şeyi anlatabilirsin ama tek kelime ile karşılık aramak zaten yabancı dile bakış açısında sorun var demek.
  • fatihkkk  (15.02.23 07:20:46) 
procrastinator usengec demek degildir.
yine en uygun/yakın olanı lazy

  • bay b  (15.02.23 09:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.