[]

Taşınmak için tavsiye

Şu şartları sağlayan bir aile nereye taşınmalı

Uzaktan çalışan karı-koca ve 3 yaşında çocuk.Uzun süredir müstakil eve taşınma gibi bir hedefimiz var, açıkcası deprem ve istanbuldaki yüksek risk her ne kadar yeni evde de otursak(apartman) deprem sonrası oluşacak kaos ortamı hayatın durma noktasına gelmesi gibi sebeplerle İstanbuldan kalıcı olaral uzaklaşmak istiyoruz.

Eğitim, ufaklığın sosyal bir hayat yaşayabilmesi, kaliteli eğitim alabilmesi açısından sizin fikriniz ne olurdu.

Bilgi olması açısından eşim eskişehirli ben ayvalıklıyım.

İzmir Güzelbahçe - Urla arası sahil kısımları (Çeşmeye giderken görüyorum yazın güzel ama kışın hayat nasıldır)

Fethiye merkez (daha önce 3 ay kadar yaşadık oldukça keyifliydi, istediğimiz şekilde bir ev alabilmemiz için yüklü kredi çekmemiz gerekir kışı hakkında pek bir fikrim yok.)

Eskişehir (istanbuldaki ev ile istediğimiz şekilde bir ev alabiliriz)

Ayvalık (Kışın hayat oldukça monotonlaşıyor, yazın 6 ay yaşadık sorun yaşamadık)

İstanbul - Şile haftasonu bir gittik baya ölü şehir özellikle müstakil evlerin olduğu kısım.

 
Konu depremse saydığınız yerlerin arasında en güvenli yer İstanbul. Fethiye Karagözler olabilir.


  • Mistyimage  (14.02.23 16:37:34) 
İmkanım olsa bu saydığınız şehirler arasında Eskişehir'e taşınırdım. Uzun vadede ufaklığın eğitim hayatı, sosyal olanaklar açısından (istanbul dışında)saydığınız şehirler arasında en mantıklı olanı gibi duruyor. İzmir ve İstanbul'u deprem açısından aynı riskte olduğunu düşünüyorum. Fethiye ile ilgili bir bilgim yok. Ayvalık yaz için güzel bir seçenek ama İstanbul sonrasında kışın sıkıcı olabilir.


  • ladybird  (14.02.23 16:54:59) 
Bu seçeneklerden en mantıklı görüneni eskişehir. fethiye ulaşımı zor bir ilçe.


  • mikahakkinen  (14.02.23 17:10:58) 
Merhaba, Eskisehir bu iller arasinda en güveniliri ama Eskisehir güneyinden iki aktif fay gecen ve Kuzey Anadolu Fay hattina 60-70 km uzaklikta bir sehir. 99'daki depremi Eskisehirliler ciddi bicimde hissettiler. Kent merkezinin zemini epey kötü, yumusak zemin ve eski binalarla kapli. 2026-2045 arasinda da yine 6.4'lük bir deprem bekleniyor. Ayni zamanda 7.2'lik deprem üretme potansiyeli oldugu da söyleniyor.
O yüzden arastirmalarinizi cok iyi yaparak tasinmalisiniz. Biz Eskisehirli olmamiza ragmen, su depremden sonra fellik fellik saglam bina iyi zemin arar olduk, tasinmak icin.

Bitisik nizam olmasin, üst katlar olsun, sokak arasi olmasin, mümkünse zemin kum ya da alüvyon olmasin dediginizde isler zorlasiyor. Cünkü Eskisehir tam da böyle bir yer.

.
  • chihirovekohaku  (14.02.23 17:19:08 ~ 17:19:48) 
Bir Egeli olarak söylüyorum: Öncelikli amaç deprem bölgesinden uzaklaşmak ise eğer izmir'e taşınmak mayınlı bölgeye gelmek gibi olur, öyle söyleyeyim.

İdeali Eskişehir gibi duruyor verdiğiniz seçeneklerde.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (14.02.23 17:22:20) 
ordu merkezi, sahil tarafını düşünün derim ben. maliyet, sosyal yaşam, büyük şehir, imkanlar, deniz, havalimanı vs, oldukça iyidir


  • kisa  (14.02.23 17:35:39) 
eğitim, sosyal bir hayat, iyi sağlık hizmeti, çok trafiği olmayan, nispeten deprem güvenli şehir istiyorsanız ankara(bazı haftasonları eskişehir'e kaçmak da kolay, eskişehir gibi sürekli uçak sesi de yok eşinize söyleyin bu dediğimi anlayacaktır) diyorum ben. istanbul'daki evi satıp ankara'nın güzel bir bölgesinden ev alabilirsiniz. güzel bölgelerdeki devlet okullarında bile hem okul öncesi eğitim hem de ilkokul için kaliteli öğretmene denk gelme olasılığınız çok yüksek. özel okul için zaten istemediğiniz kadar seçenek olacak önünüzde.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (14.02.23 18:37:12) 
@duyulmasi gerektigi kadar'a katılıyorum

Saydığınız kriterler için Ankara en iyi seçenek, ancak illa 5 seçenekten biri olsun derseniz Eskişehir

Ama Eskişehir, çok olmasa da Ankara'ya göre deprem açısından daha riskli
  • mey17  (14.02.23 19:09:05) 
Eskişehir'e gelin hocam. Soğuğu-ayazı ve bir de merkezin trafiği dışında kötüleyecek bir şey yok. İstanbul-ankara-konya yht güzergahlarının arasında, arabayla da uzak değil ist-ank. Sosyal hayat güzel. Yaşam maliyeti uygun.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (14.02.23 22:03:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.