[]

Doları şu anda nasıl tutuyorlar?

Depreme kadar hadi Amerikan başkanı dahil her şeyi devreye sokup tutuyorlardı, şimdi artık imkansız. Ülkenin 6da 1i felç oldu. Daha eyt yapılandırma vs çıkmamış halı bu bir de. AKP'nin rakamlarınin zaten hiçbir anlamı yok muhtemelen 100 bini geçecek vefat eden sayısı. 99 depreminin doğu versiyonunu yaşıyoruz ustelik on kat daha kötü bir hükümet ile.

Şu anda dolar nasıl kuruş oynamiyor çok merak ediyorum, daha denemedikleri neyi denemiş olabilirler?


 
aşağıdaki analizimi tamamen hesap olması için yazıyorum, yaşanan trajediyi küçük göstermek için değil kesinlikle, ama:

hatay'ın tamamının merkezi bütçeye katkısı %1,23. tamamı haritadan silinmiş olsa devletin uğrayacağı gelir kaybı yıllık bütçede %1.23 olacak yani ki öyle bir durum yok. yeniden inşaası için bir ton yardım vs toplandı ve bu da ekonomiye ekstra bir hareket bile getirecek. yani tahmin ettiğin kadar bütçeyi etkileyen bir durum değil bu. nufüs olarak ülkenin altıda biri olması demek ülkenin altıda biri demek değil. vergiyedair.com

eyt konusunda haklısın, muhtemelen eyt'i kurtarmak için ek vergi getirecekler diye bekliyorum ben çünkü öyle böyle bir para değil bu, ama zaten eytnin ne durumda olduğu da belli değil henüz. ertelenir ya da iptal edilirse şaşırmam (hatta çok sevinirim aşırı saçma bir dava) daha maaş ödemesi yapılmadığı için bütçeye yansımıyor. onun dışında kkm müthiş bir çözüm oldu ve şimdi faiz sınırı da kalktı, parayı kkmde tutmak epeydir risksiz ve temiz kazandırma yöntemi. yani mevcut ekonomik çözüm hala iş görüyor gibi görünüyor.

gölcük depreminde ülkenin alt üst olmasının sebebi istanbul ve kocaeli'nin ülke bütçesinin tam olarak yarısına tekabül etmesiydi. yani ekonomi hesabı yapacaksanız, insan sayısı üzerinden değil getirdiği para üzerinden yapmanız lazım.
  • roket adam  (14.02.23 13:24:50 ~ 13:51:54) 
1 İstanbul 80 ile bakar ama 80 il birleşip 1 İstanbul’a bakamaz diye bir söz söyledi Celal Şengör sanırım. Roket haklı yani hesap öyle nüfusu böl çarp yapılmıyor. Bir de merkez bankasında şu an zaten seçime kadar izlenecek yol belliydi, değişen bir şey yok. Etkiyi borsada falan gözlemleyebilirsiniz.


  • sibertenik  (14.02.23 14:28:40) 
depremden etkilenen illerin toplam nufüs hesabı çok saçma, neymiş 13 milyon insan etkilenmiş.
depremden etkilenen illerden dıyarbakır, adana ve gaziantep sayılıyor fakat adanada çok kücük bir kısım etkilendi, gaziantepte 2 uzak ilçesi etkilendi, dıyarbakır nispi etkilendi.

depremden asıl etkilenen şehirler şunlar; hatay, kahramanmaraş, adıyaman
  • nuisance  (14.02.23 17:16:09) 
dolar cikabilecegi zirveye erken bile cikti. ayrica piyasada dolari 25-30’dan hesapliyorlar.


  • alperz  (14.02.23 19:25:22) 
Ek olarak, Putin de doğalgaz alacağını öteledi. Yani acil döviz ihtiyacı ötelenmiş oldu.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (14.02.23 22:10:06) 
dolar 1 sene içinde 55-60'ı geçecek.
deprem bölgesine para yağdırıyor şuan devlet, orada yıkılmış evleri yapmak için de para basılacak, eylül ayından itibaren ödenecek 2 yıllık doğalgaz için de, piyasada sürekli ötelenen dolar borcu için de, ithalar için de, cari açık için de.

doları 30-35te tutmanın bile hiçbir yolu yöntemi kalmadı.
13 milyon insnaın ekonomiye etkisi "0" bile olsa, hepsi etkilenmemiş dahi olsa; en az 3-4 milyon insanın evi, eğitimi, desteği gibi konuların ekonomide açacağı deliği kimse tutamaz.
  • tchuck  (15.02.23 07:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.