[]

İleri düzey kafa boşaltma teknikleri

Selam herkese,

Hayatımın günde 13-14 saat çalıştığım ve dolayısıyla başka hiçbir şeye zamanımın kalmadığı bir dönemindeyim. Buradaki işten kasıt, bedensel değil zihni bir faaliyet. Gece yarısı, uykuya 2-3 saat kala ancak boş kalabiliyorum ve gün bittiğinde zihnen tamamen tükenmiş oluyorum. O saatten sonra da ne spor yapılabiliyor ne dışarı çıkılabiliyor ne de sosyalleşmek mümkün. 6 ay kadar da böyle devam edecek.

Akşamları kafayı boşaltmak için ne yapabilirim? Bütün günüm okumakla geçtiği için çizgi roman okumaya bile (ki çok severim) mecalim kalmıyor. Dizi-film izleme işini zaten dil öğrenme sürecimin bir parçası olarak yaptığım için ondan keyif almıyorum, kafayı da boşaltamıyorum. Zaten Almanlar da doğru dürüst dizi çekemiyorlar ya neyse.

İki yıl kadar önce doktora tezimi yazarken benzer bir durumdaydım. O zamanlar Stardew Valley'de uslu uslu çiçek sulayıp arka planda Beyaz Futbol dinlemek iyi geliyordu ama bilgisayar oyunlarından da bu tür boş programlardan da çok soğudum geçen zaman içinde.

Şu an aklıma yeni bir şey gelmiyor. (Yani meditasyonu saymazsak. Bence o da bir çeşit iş. İstediğim öyle bir şey değil.) Bütün gün çalışıp sonra da uyuyana kadar sıkılıyorum resmen. Bir tavsiyeniz varsa alırım. Teşekkürler.

Ek bilgi: Otuzlu yaşlarda erkeğim ve yalnız yaşıyorum. Sosyal medya kullanmıyorum.

 
Kafa yormayan saçma progralar vloglar gezi programları falan bunları izle


  • grid  (14.02.23 00:56:07) 
Hocam sıkıldım demişsiniz ama böyle durumlarda çok kafa yormayan oyunlar kurtarıcı aslında. Bir şey izleyerek aynı sonuca varmak zor çünkü edilgen bir eylem, etken olmak lazım. Benim böyle durumlarda kurtarıcım, fifa, nba, rocket league gibi oyunlar açıp sesini tamamen kapatıp youtube'dan normalde izlemeye vaktim olmayan şeyleri yarım gözle izlemek/dinlemek. Ruşen Çakır yayınları iyi gidiyor mesela. Ya da otomobillere ilgiliyseniz Auto Club Halit Bolkan yayınları, teknolojiyle ilgili Teknoseyir Levent Pekcan muhabbetleri. Artık orası size kalmış.

Ciddi oyunlar oynamak ise ayrı bir takip ve zihinsel faaliyet gerektirdiği için anlamsız, daha çok yoruyor.
  • signore  (14.02.23 08:26:58) 
non-sleep deep rest


  • alperz  (14.02.23 09:00:21) 
Daha once izlediginiz ve sevdiginiz bir diziyi tekrar izleyebilirsiniz.
Ben boyle oldugum bir donemde “yalan dunya” “avrupa yakasi” falan izliyorum.

Cok calistigim bir donemde yeni bir sey izlemek beni yoruyor, o da cunku bilinmeyen bir sey olarak ufak bir stress kaynagi.

Elinizi oyalayacak bir hobi bulabilirsiniz belki, resim vs gibi.
  • zimbirik  (14.02.23 09:14:40) 
kafayı basit şeyler ya da hiçbirşey yapmayarak değil doldurarak boşaltabilirsin fakat bu rutininin dışında bir konu olmalı

enstruman çalmaya niyetin varsa bir adet edin
  • freebird5406_2  (14.02.23 19:18:45) 
benim kafa dagitmak icin kullandigim seyler:

maket yapimi
koleksiyon - pul/para/ex libris/vs
  • cooperr  (14.02.23 19:23:05) 
bu dandik programlar izle fikri bende genelde tutmuyor. İyice uyuz oluyorum fakat dönem dönem de iyi geliyor. Bir ara duygu özaslan izledim, bir ara balık temizleme videosu mesela. Ekrandan uzak kalmak gerekiyor bazen. yazmak, çizmek bir çözüm olabilir. Müzik aleti hayat kurtarır. Uyumamak üzere uzanmak, karanlıkta uzanmak da işe yarayabilir.


  • sparkle kiddle  (18.02.23 22:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.