[]

Şehir değiştirenlere soruyorum: en çok zorlayan ne oldu ve ne kadar sürdü?

Kıssadan hisse: Istanbul'u terk-i diyar etmeyi düşünüyorum. Detaylar aşağıda. Özellikle yaşamış olanlar bunu notlarsa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Konya Selçuklu için düşünüyorum. Istanbul'dan kısmetse. Uzaktan çalışıyorum. Düşünebildiklerimi notlayayım, eleştirilere açığım.

Ulaşım:
- Antalya 3 saat,
- Istanbul uçakla 50 dk,
- Istanbul Hızlı Tren ile 6 saat,
- Ankara 3 saat,
- Muğla 5 saat.

Sosyallik:
- Selçukluda avm bulunuyor.
- Konyaspor var, ben Ultraslan'ım ve en azından 2 maç GS izlerim diye düşündüm. Kesmez ise Galatasaray kombinesi alır gelirim. Nalçacılar varmış arkadaş olurum sıfır sıkıntı.
- Istanbul uçak bileti git gel toplam 800 TL şu tarihlerde. Bana uygun geldi.
- Şehirde Caffe Nero vs yok ama Starbucks var.
- Trafik için ve barınma yapısı olarak düzenli bir yapıya sahip olduğu yazılmış-çizilmiş. Zaten deprem açısından güvenli haritalarda.
- Yatay bir şehir yani ova olduğundan hafta sonu hiç planım olmasa Decathlondan bisiklet alıp gezebilirim. Zaten göbekliyiz - some beyaz yaka problems.
- Internet istanbuldaki hızıyla aynı burada 35 lik fiber vdsl var.
- Yazları ağırlıkla motosikletimle kamplarda, kışları da xbox karşısında geçireceğim.
- Kapalı yüzme havuzu da bulunuyor pek çok yerde.

Dışında pek birşey gelmedi aklıma.

İstanbul'da;
- deniz havası arayanlardanım.
- Metro kullananlardanım.
- cafe denemeyi sevenlerdenim.
- Cafe neyse deniz konusunuda Antalya, Muğla üzerinde çözerim gibime geliyor tabi tek sıkıntı kış zamanları.

Düşünmeyip atladığım ne var sizce?

Not: bu yaz test için yaşamaya gideceğim ama akıl akıldan üstündür diye sormak istedim. Fikir belirtenlere çok teşekkürler, tick'ler hazır bekliyorum!

Not 2: deprem sebepli en güvenli ve büyükşehir il'di. Ev satın almak için de iyiydi.

Not 3: depremsiz yaşam alanı diye konya'yı seçtim. Aydın vs önerilmiş. Ege deprem bölgesi.

Not 4: konya'daki obruklar konusunda haklılar. Ama selçuklu yani şehir içinde birşeye rastlamadım. Yine de iyi hatırlatma teşekkürler.

 
Neden Konya anlatsana biraz ss?
Şaka bir yana tabii hocam ama yaşanabilecek daha sakin, güzel yerler varken Konya biraz ilginç olmuş. Tavsiyem taşınmadan önce bir süre yaşamanız yönünde olur tabii imkan varsa. Öyle 2-3 gün değil de 2-3 hafta/ 1 ay kadar kalmak iyi bir fikir olabilir.

  • Amaranta ursula  (13.02.23 22:57:01) 
ben gidip geldim uc bes kere ama yasamadim. elbette ki son derece muhafazakar bir yer. sen cok sosyal degilmissin o yuzden ilk asamada rahatsiz etmeyebilir ama neticede aile apartmanina dusersen bekar erkek (varsayiyorum) olmak bile taciz sebebi olabilir uzun vadede. dolayisiyla oturacagin yeri (mahalle, sokak, apartman) dogru secmek onemli. oyle yerde kiradan kisamazsin.


  • hot potato  (13.02.23 23:04:32 ~ 23:09:09) 
Çok şehir gezmiş biri olarak cevap vereyim.

Yeni bir yere gidince, atlarım arabaya, şuraya giderim, buraya giderim, deniyor. İlk sene gerçekten gidiliyor. Sonra gittikçe seyrekleşiyor. Gidilmiyor.

Ayrıca bir şehri test etmek istiyorsan yazın değil, kışın test etmelisin. Günler kısa, hava ayaz, yollar buz.
Kış uykusunu severim diyorsan o ayrı tabi :)

Ek: Gitmeye karar verirsen öğrenci popülasyonunun olduğu muhit ve apartman seç kendine. Anadolu insanının kalıbı vardır. Ya o kalıba sokar seni, ya da orada barındırmaz.
  • Mirket  (13.02.23 23:15:19 ~ 23:38:49) 
just do it... Bence olabilecek hicbir dezavantaj, kafanı yastiga rahat koyamamaktan kötü değildir. Kervan yolda duzulur, sorun yasarsan o zaman bakariz

Bu tercihi ben yapsaydım, denizi ozlerdim sadece
  • abuzer  (13.02.23 23:27:26 ~ 23:28:02) 
deniz olmayan şehirde yaşanmaz


  • astronom bey  (13.02.23 23:31:51) 
Bence neden olmasın diyorum :)

Konya'da yaşamış, üniversite okumuş birisiyim. Şunu söyleyeyim, o muhafazakar korkularınız olmasın, çünkü öyle anlatıldığı gibi değil az çok muhitinize dikkat ederseniz.
Hele ki Selçuklu ve üniversitenin olduğu Bosna mahallesi falan, efsane güzeldir, kafana göre de sosyalliğini yaşarsın, kimse de sana bir şey demez.

Şehirleşme vs. inanılmaz düzgün zaten hiç girmiyorum.

Bir tek evet deniz unsuru seviyorsanız eksi olabilir. Metroya Konya'da ihtiyaç yok çünkü alan ve planlama çok iyi. Tramvay nostaljik ve güzel.

Ama uzaktan çalıştığınız ve taşınma şansınız olduğu için bunların hiç birini kafaya takmayın bence, denemek mi istediniz, o zaman deneyin. Olmadı mı taşınırsınız. Hatta ben sizin yerinizde olsam il il gezerdim.
  • va  (14.02.23 00:28:34) 
Konya zor. 3 sene İstanbul'dan Marmaris'e göçüp yaşadım. Mugla'da denize ulaşman için iyi denize sakar yokuşunu inmen çıkman lazım totalde 5 kere max sonra tövbe edersin. Zaten belirli bir süre sonra tembelleşiyorsun İstanbul'lu olmayı bırakıyorsun. Muğla'da vakit geçirmek istersen orada min 10 gün kalman lazım hadi 1 hafta, otel fiyatları çok tuzlu her yer rus oldu. Bisikletimi rusa sattım çıkarken evi rusa devrettim 2.5 katına. Konya sıkıntı olabilir ama İstanbul'dan göçmen için 1 dk düşünmene gerek yok kesinlikle en doğrusu.


  • abi bi dizi buldum on numara  (14.02.23 01:06:28) 
Tek doğal afet deprem değil. Konya'da obruk oluşuyor hep. Kurak bir yer. Deprem korkusunu anlıyorum ama böyle şehir değiştirilmez.


  • dissendium  (14.02.23 08:03:21) 
şeriat seviyorsanız neden olmasın ki.

ben olsam eskişehir, görükle, çanakkale gibi üniversiteli opşınları öne alırdım imkan varsa.
  • fatihkkk  (14.02.23 08:57:00) 
Büyük şehirleri bir kenara koyarsak, çanakkaleyi de gördüm sevdim yakın İstanbula ama ulaşım bile başlı başına masraf. Muğla ya çok kafayı takmıştım. O kadar yağmur beni bayar. Antalya derdim ama bir sebepten vazgeçtim. Birde aydın şehrine bir göz atın derim.


  • hunharca ben  (14.02.23 09:27:46) 
Depremini bilmiyorum ama böyle düşünenlere benim ilk önerim Kuşadası oluyor.

Havaalanına yakın. İzmir'e yakın. Bodrum, Muğla yakın. Selçuk, Efes yakın(ziyarete gelenlere gezdirmelik yer aramazsin). Aydın merkeze yakın. Deniz de dibinde. Starbucks da var sanırım.

Konya hayatimda yaşamak isteyeceğim en son yerlerden biri. Çünkü insanı, siyasi görüşü, dini baskısı çok sıkıntılı. Kendini özgür hissedemeyeceksin. O azıcık medeniyet bile her sabah daha az küfür etmeni sağlıyor bence.
  • westblack  (14.02.23 10:59:38) 
çoğu kişi Konya'yı gömmüş ama özellikle Meram tarafı çok güzel. bir sürü cafe var, insan profili çok muhafazakar baskıcı falan da değil. ulaşım açısından aslında güzel bir yer seçmişsiniz. denize çok düşkün değilseniz bence iyi bir tercih.
ben de 15 sene istanbul hayatından sonra küçük bir iç anadolu şehri olan memleketime döndüm. kafam çok rahat, vaktim çok bollaştı. bence düşünmeyin bile.

  • faberkastelli  (14.02.23 11:40:23) 
erkeksiniz sanırım, anlattığınız kadarıyla yaşam tarzınızda da muhafazakarlıkla ilgili bir sıkıntı yok. bence yaşanabilir gibi geliyor. konya - kayseri yapılaşması çok düzgün şehirler. 1-2 sene denenir, sıkılırsanız kaçarsınız. altınızda arabanız varsa her yere gidersiniz zaten.


  • roket adam  (14.02.23 13:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.