[]

Karışık bir ev kiralama sorusu

Merhaba,

Öncelikli deprem gündeminde böyle kişisel bir soruyla ilgili yazdığım için kusura bakmayın lütfen.

Yurt dışınde ev bulmamın zor olduğu bir dönemde, bir tanıdığım üst katını bana kiralayabileceğini söyledi. Aynı müstakil ev içerisinde, bir üst kat. Evin tek bir girişi var. Üst katının kızına ait olduğunu söyledi. Normalde kimseye kiralamadığı, boş duran bir yermiş. Ev kentin merkezinde değil. Kira ücreti de açıkçası kentin merkezindeki evlerden bir tık pahalı.

Biz Mart ayının sonuna kadar anlaştık.

1 ay kadar önce, kızının 20 Mart gibi gelebileceğini ve ev bulup bulamadığımı sordu. Ben de Mart sonuna kadar anlaştık biz ama ben ev bakıyorum, hızlandırayım süreci dedim.

Süreci hızlandırıp ev buldum ve 1 Şubat'tan itibaren başka bir ev kiraladım. Kendisine de 15 Şubat'ta anahtarı teslim edebileceğimi söyledim. Kızı ise ilk defa bu konuşmaya, aylar sonra dahil oldu ve Şubat'ın tüm kirasını alırım, hakkaniyetli olan bu, Mart kirasını da almayayım bari diyor. Aramızda kontrat falan yok, yazılı bir şey yok.

Siz olsanız ne yapardınız?

Bir yanımda ver tüm kirayı, git diyor. Diğer yanım da süreci hızlandıranın onlar olduğu için 15 Şubat'a kadar yarı kirayı verip gitmemi söylüyor.

 
ben sizin yerinizde olsam (para çok büyük problem değilse), madem şubatın tüm parasını istiyor, peki o zaman 28 şubatta çıkarım derim ve 1 martta anahtarı teslim ederim.


  • wendyangelamoiradarling  (13.02.23 17:17:40) 
diğer tarafın kirasını da ödemeycekseniz
kızın geliş tarihine göre ayarlayın
oturmadığnız süreyi istemeleri hoş değil
zaten boş kalacaktı ev
  • bir soru sorcam  (13.02.23 19:13:14) 
bazen bu tip şeyleri hoş görmek gerekebiliyor. aranızdaki arkadaşlığa/tanışıklığa önem verdiğin biriyse istedikleri gibi şubat kirasını fazladan 10 gün ile verip öyle çık. bir daha görüşmem diyorsan da wendy+1


  • deartheodosia  (13.02.23 19:24:47) 
Kiz sonradan dahil olmus. Siz o zaman annesi ile ozel olarak konusaniz. Ben sizi kirmamak icin sizin sozunuze istinaden erken ev buldum cikiyorum ama siz simdi sozunuzden donuyorsunuz deseneniz.


  • zimbirik  (13.02.23 19:41:39) 
kiz ne kadar da iyi bir insanmis. mart ayini bile istemiyor lol
15ine kadarini oderim tabii ki.
ya da tam odeyeceksem 15 gun daha dolu tutarim orayi bi sekilde.
  • Kittie  (14.02.23 01:18:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.