[]

son 3,4 yilda istanbul'da yeni acilan guzel yerler? -galataport gibi

merhaba,

yabanci bir misafir gelecek. onu gezdirmekle mukellefim. 3,4 yil once nerdeyse heryeri gormus istanbul'da.

o tarihten bu yana galataport gibi yeni acilan guzel baska yerler biliyor musunuz?

tesekkurler.

 
tarih ve modern ic ice olacak sekilde:
-rami kutuphanesi (eski kisla)
-espresso lab roastery (eski bir fabrikayi yeniden islevlendirmisler)
-kadikoy gazhane
-arter
  • eileengray  (13.02.23 16:03:02) 
yerebatan sarnıcı.


  • dr doofenshmirtz  (13.02.23 16:26:00) 
arter +1


  • since1907  (13.02.23 16:38:19) 
Çamlıca Kulesi
Çamlıca Camii

  • 2027  (13.02.23 18:54:01) 
balat 3-4 yıl önce bugünkü gibi miydi hatırlamıyorum ama oraya götürebilirsin. balat eski rum ve yahudi yerleşim yeri, ilgisini çeker belki kafelerle. (eminönü de yakın bu arada, eminönü'nden vapur gezileri oluyor tüm boğazı geziyor, 1 saat kadar sürüyor. kesinlikle tavsiye ederim). balat'ta bulgar kilisesi de var, uzun yıllardır tadilattaydı. fener rum vs. görmüştür herhalde. neyse, balat'tan yukarı çıkıp fatih camii, yavuz selim camii ve türbeleri de ziyaret edebilirsiniz, genelde turistlerin gittikleri yerler değiller. yavuz selim camii'nin arka avlusunda güzel bir haliç manzarası var. yakın olarak da yine fatih'te zeyrek camii (orijinali kilise) ve orada belediyeye bağlı zeyrek belediye tesisi var, açık alan ve manzarası güzel yine. saraçhane'deki su kanalının o kısım. zeyrek'e gitmişken vefa bozacısı'nda boza içir. aynı caddenin (fevzipaşa) diğer tarafında (yürüyüşle uzun sürebilir -30 dk kadar) kariye kilisesi de vardı ama cami yaptılar onu da, son durumu nedir bilmiyorum.


  • deartheodosia  (13.02.23 19:31:32) 
eminönü'nde cağaoğlu'na çıkarken şehzade cağ kebap var, orada yemek yedirirsin. esnaf lokantası gibi. zaten çevrede de bir sürü tatlıcı falan da var. bence yabancıların ilgisini her zaman çekecek şeyler var yarımada'da.

sanat ilgisini çekiyorsa sergilere de götürebilirsin. bu yakın çevrede yine bir sürü yer var ilgili.
  • deartheodosia  (13.02.23 19:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.