[]

empati

hepimiz gibi ben de depremden psikolojik olarak cok etkilendim uzakta yasamama ragmen. gunluk hayatima odaklanmakta gucluk cekiyorum ve biliyorum ki bu normal bir sey. ama zihnim garip buldugum bir sey yapiyor, belki de cok empatiden kaynakli, kendimi sanki haddinden fazla oradaki insanlarin yerine koyuyorum. ornegin enkaz altindan birini kurtariyorlar, televizyonda izleyip mutluluktan aglarken bir yandan ben enkazdan ciksam etraftakilere ilk ne soylerdim diye dusunuyorum. ya da enkaz altinda bir cocuk kurtarilmayi beklerken gonullulerden bir sarki calmalarini istemis, hemen ben hangi sarkiyi isterdim diye dusunuyorum. depremzedelerle roportaj yapiyorlar, sanki deremzedeymis gibi hayali bir roportaj verirken buluyorum kendimi. bu cok anormal bir sey, oyle degil mi sizce de? benzer bir sey yasayan var mi?




 
Bence bunda anormal bir taraf yok, bu durumu algilayabilmenin tek yolu, kendinizi orada hissetmek.

Ben aklimi kacirmamak icin cok fazla izlememeye calisiyorum bu tip haberleri ama izledigimde ya da okudugumda 'ben olsaydim nasil olurdu' dusuncesi ususuyor beynime. Benzer sekilde daha once bulundugunuz veya bir sekilde bağıniz olan bir yerde olumsuz bir durum yasandiginda, ustunuzdeki etkisi daha buyuk oluyor, cunku 'orada ben olabilirdim' dediginizde ve o felaketin icinde kendinizi gordugunuzde isin boyutunu daha net anliyorsunuz.
  •   (13.02.23 02:14:48) 
bence normal. buyuk travma bu hepimiz icin. benzer seyleri hepimiz yasadik. ama mumkun oldugunca normal hayata donmekte fayda var. bir de yardim kampanyalarina destek olmak en azindan bir seyler yapabildigimiz hissini vererek bize de yardim ediyor.


  • antikadimag  (13.02.23 04:11:09) 
bu ülke vatandaşı olarak, bu bizim kaderimiz. empati yapmasak bile empati yapmaya zorlanıyoruz, sürekli bir nefretimiz mevcut ve bizden olmayanlara yöneltmeye meğilimiz var. bu sıkışmışlık gibi bir şey. toplumda yönetime lümpen insanların hakim olması ve kendini bilinçli kesimin kendine işkence edilecek şekilde baskı altında olması artık hepimizi yordu. hiç birimiz normal değiliz. sizin davranışlarınız da anormal bir durum değil. biz türkiyedeyiz deprem bölgesine uzağız ama bizde sizin düşündüğünüz gibi düşünüp aynı şeylere tepki veriyoruz. en üzücüsü de 2 3 aya her şey hiç bir şey olmamış gibi devam edicek biz de devam edeceğiz.


  • mikahakkinen  (13.02.23 09:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.