[]

macbook pro intel işlemciden m1 macbook air'a geçiş

selamlar, 2019 i5 8gb ram 128 ssd macbook promu 14000 tlye satma durumum var. 45 pil devrinde. macbook air m1'e geçmeyi düşünüyorum satınca. sizce böyle bir geçiş yapmalı mıyım? m1 air de base model olacak.




 
Ben bu geçişi 1 sene önce yaptım. Macbook Pro Mid-2014 Retina Display 15" kullanıyordum. Macbook Air M1'ın 16 GB olanına geçtim. Fakat yanına CalDigit USB-C Pro Dock, USB-C & Thunderbolt 3 Universal Dock aldım. Bu sayede Macbook Air'i istediğim zaman sadece 1 kablo bağlayarak masa setup'ıma bağlayabiliyorum. İstediğimde de çantama atıp işe gidiyorum. Bu arada kullanımım da bütün gün remote desktop ile çalışma, light browsing, Geforce Now ile oyun ve Parallels Desktop ve Steam ile eski basit adventure oyunlarından ibaret.


  • twelfth  (12.02.23 18:25:08 ~ 18:26:42) 
En son i9 işlemcili en şişkin spec'leri olan macbook pro'yu base m1 dövüyordu ilk testlerde.

Nadir durumlarda X86 uyumluluk dışında vay babam intel'im demedim m1 kullanırken.

Geçin yani yapmalı mıyım değil, kesin yapın hemen çok çok spesifik apple arm'da sıkıntı çıkaran bi elzem yazılıma bağlı değilseniz.

~16 ram katılıyorum 8 artık çok çok az. Kallavi yazılım kullanmak da gerekmiyor artık ram için günlük desktop kullanımda dahi artısı oluyor.
  • hedep  (12.02.23 18:33:55 ~ 21:24:01) 
üstteki arkadaşlar zaten söylemişler gerekeni. benim eklemek istediğim base model yerine 16gb ramli modeline geçin. uzun vadede 8gb ram yeterli gelmeyecektir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (12.02.23 20:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.