[]

Turknet kopma sorunu?

Birkaç gündür sürekli internetim kopuyor. Turknetten aradılar. Modeminiz kendi kendini resetliyor bağlantımız sorunsuz dediler. Fakat bence modem sorunsuz, Dışarıdaki direkten eve gelen(müstakil ev) bağlantı kablosu sorunlu. Böyle bir sorun olabilir mi? Yani modemden kaynaklanan sürekli yeni ip almasına sebep olan bir reset durumu mümkün mü?




 
%99 modemden değil. turk.net'e telekom ekiplerine "iş emri" açmalarını söyleyin. açsınlar. ekip gelip incelesin.


  • mr.goodcat  (12.02.23 15:34:53) 
turknet'in söylediklerinin %99'u kesin yalan, %1'i de şüphelidir. yine de imkan varsa başka bir modem ile deneyin. Turknet yüzünden bende çift modem var. Kesinti olunca söküp diğeriyle kontrol ediyordum zira aylarca internetsiz kaldım, birinde bile turknet "bizden ötürü" demedi hep suçu bana attı "yok bina altyapısı, yok modem, yok o, yok bu" ancak sonunda bir kez bile sorun benim tarafımda çıkmadı. yok yere internetsiz kaldım.
Geç de olsa kendilerinden kurtuldum.

  • late viper  (12.02.23 16:04:51 ~ 16:06:18) 
Eski modemimin adaptörü arızalandığı için sürekli bu tarz bir problem yaşadım ben de. Belli bir süre çalışıp sonra kapanıp açılıyordu, öyle bir şey olabilir. Elektriksel sıkıntılarda oluyor.

Farklı bir modemle dene, olmazsa saha ekibi iste. 1-2 güne geliyorlar zaten.
  • roket adam  (12.02.23 19:37:39) 
Modem kapanıp açılmıyor hocam. DSL ışığı gidiyor. Sonra tekrar geliyor ip alıyor cihaz.


  • westblack  (12.02.23 21:40:01) 
Modemin kapanıp açıldığı uptime’dan belli olur zaten. Eğer reset söz konusu değilse modem bağlantı değerlerine bakmak gerekir. Snr attenuation gibi değerleri internette aratıp, sizinkinin iyi olup olmadığına bakabilirsiniz. Benim tahminim turknet bu değerlerde sorun görmedi ki suçu size atmaya çalışıyor. Yine de emin olmak için bir bakın derim.


  • ned flanders  (12.02.23 22:52:07) 
Baktım hocam şimdi dediğinize


Snr akış aşağı: 10.8
Snr akış yukarı: 31.0
  • westblack  (13.02.23 09:50:06) 
  • westblack  (13.02.23 09:51:30) 
Diğer değerlere de bir bakmak lazım ama snr tarafı düşük gibi duruyor. Aldığınız hız da bu sonucu yaratıyor olabilir. Örnek olarak max 35mbps alınacak bir mesafe ve kalite ile 50 mbps'leri zorlarsanız bu durum olabilir.

Edit:Şimdi screenshot'ı gördüm. Mesafeniz iyi ama SNR'dan dolayı kopma yaşanıyor olabilir. Sanki 100mbps'den daha düşük bir hız profili varsa bir denemeye değebilir. 85mbps gibi.

Signal-to-noise ratio (SNR)

It's a value measured in dB and it describes the relation between the signal strength to your house versus the noise, which affects your copper line. The noise is normally magnetic disturbance from high voltage cables etc. The higher the dB value is, the better your line will be, as the signal strength outperforms the noise.

Typical values are:

10dB and lower is bad
11db – 20dB is OK
20dB – 28dB is excellent
29dB and above is outstanding
Line attenuation

Basically it's the distance between you and the ISP and the quality of the copper to your house. It's also measured in dBs and you can check the number on your ADSL statistics page. The closer you are to the ISP, typically the better speeds you can get. It also depends on the amount of users, who connect through the same copper. In short, the lower this number is, the better:

20dB and below is outstanding
20dB – 30dB is excellent
30dB – 40dB is very good
40dB – 50db is OK
50dB and above is bad
  • ned flanders  (13.02.23 16:02:32 ~ 16:08:00) 
Çok teşekkürler. Bugün hiç kopmadı mesela sabah dışında. Muhtemelen kardan kaynaklı bir sorun. Su almış olabilir direğin tepesindeki kutu.


  • westblack  (13.02.23 17:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.