[]

Kış güneşi ve D vitamini

Kış güneşinin D vitamini üretmediği bilgisi bana tamamen ilaç lobisinin uydurması gibi geliyor.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


 
kış mevsiminde hava krililiği artıyor. bu kirlilik belli ışınları filtreliyordur diye düşünüyorum. ama ilaca gerek yok diyeti o yönde bükmekle çözülemeyecek kadar ciddi bir şey değildir sanırım


  • nolmus yani  (12.02.23 14:47:26) 
Aynı düşüncedeyim.


  • Mirket  (12.02.23 14:58:04) 
türkiyede türk hocalar tarafından yapılmış yayınlar var.
özellikle bayanların %90'ında d vitamini yetersiz.
neden yetersiz, güneşemi çıkmıyor, beslenmesimi kötü ayrı bir konu ama yaşanan gerçeklik bu.
ayrıca d vitaminini kan testi ölçümleriyle 300'luk ampül şeklinde alırsanız maliyeti çok uygun. ilaç şirketlerinin lobi yapacağı kadar pahalı bir ilaç değil.
  • aslindasorunumpsikolojik  (12.02.23 15:12:36) 
Nolur nolmaz deyip kışın haftada 2 3 kez 2 3 damla bebeklere damlatılan damladan dilime damlatıyorum. Kış güneşi de olsa etime değse tamam da güneş yok ki denk gelemiyoruz.


  • baba553  (12.02.23 15:17:39) 
d vitamini hakkinda cok yanlis bilgi ver zaten
satilan ampuller bildigimiz aycicek yagi.

d vitamini gunesten alinmaz, yagdan da alinmaz
vucutta varken, gunese cikmakla aktive olur.

hic gunese cikmadan ampulle d vitamini alamazsiniz yani
  • Corc  (12.02.23 16:56:49) 
Güneşten d vitamini almak yazın bile çok zor, yani güneşli bir günde günün herhangi bir saatinde çıkıp güneş ışığına maruz kalmak d vitamini için yeterli olmuyor d vitamini sentezi için güneş dik konumdayken gelen UVB türü ışın gerekiyor, onun da en etkili olduğu saatler öğlen 11-1 arası, UVB ışını ozon tabakasından büyük oranda süzüldüğü için geri kalan saatlerde bir işe yaramıyor, kalan saatlerde de aldığın güneş ışığı UVA ışınları oluyor, o da büyük oranda kanserojen bir ışın türü, ayrıca d vitamini sentezine bir etkisi yok, yani ona ne kadar az maruz kalırsan o kadar iyi. Yazın bile bu şekilde az gelen UVB ışınını kışın alabilmek çok mümkün değil, ayrıca Türkiye'nin jeolojik yapısı güneş ışınları dik bir konumda almaya uygun olmadığı için bugün yoldan birini çevirip test yap d vitamini deposu büyük oranda boş çıkar. Bilim böyle diyor arkadaşlar bilimden şaşmayın.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.02.23 16:58:40) 
Eskiden d vitamini hapı mi vardı:D


  • stavro  (12.02.23 18:52:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.