[]

Multivitamin alıyor musunuz

Evet ise hangi marka kullanıyorsunuz




 
normal besin ile alınanlardan daha az oranda içlerinde var. o yüzden gerçek meyvelere harcıyorum parayı. bazıları cidden enerji veriyor diyor, içlerindeki ekstra eklentilerden dolayı mesela ekinezya.


  • evimin paspasi  (12.02.23 11:47:02) 
Solgar Neuro Nutrients aliyorum, yilda 2-3 paket.


  • buf-e kür  (12.02.23 11:56:39) 
(git: 1549717)


  • hjarteblod  (12.02.23 12:04:29) 
almıyorum çünkü fiyatına göre içerik çok yetersiz.
magnezyum sitrat, balık yağı, çinko pikolinat gibi spesifik ek takviyeleri kendime uygun dozda kullanıyorum.

mutlaka alacaksanız da decavit-elevit gibi ilaç kategorisinde içeriği zengin ama fiyatı çok uygun multivitaminler var.
  • orpheus  (12.02.23 13:39:38 ~ 13:39:49) 
Elevit/Decavit +1

Normalde gebelerde vitamin desteği olsun diye verilen ilaçlar ama normal insan da kullanabilir yani bir mahzuru yok. Bazı dönemlerde bunlardan kullanıyorum.

Ama vitamin işi biraz şov ya sağlıklı beslenen birinde vitamin eksikliği olması çok zor. Sadece d vitamini tüm ülkece eksik bizde onun replasmanı önemli.
  • nundu  (12.02.23 13:51:46) 
Eskiden meyveler küçük, vitamini görece fazla, fruktozu az idi. Şimdi o vitamine erişebilmek için dünyanın fruktozunu da birlikte almak gerekiyor ki bu iyi bir şey değil. Bu sebeple meyve tüketimim çok az.

Sebzelerde en azından fruktoz yok diye becerebildiğimce (ki bekar evinde çok mümkün olmuyor) sebze yemeye gayret ediyorum. Ayrıca dışarda yiyeceğim zaman, paça çorbası(hekim tavsiyesi) ya da balık (kültür balığı değil)(bu da hekim tavsiyesi) yemeye gayret ediyorum.

Yine de düzensiz beslendiğimi düşündüğüm zamanlarda birkaç gün ya da bir hafta Devavit kullanıyorum.

Fazladan multivitamin almanın sakıncaları var. Suda çözünenlerin fazlası idrarla atılır, ancak yağda çözünenler karaciğere zarardır. Ayrıca prospektüslerini okursanız sindirim sistemi üzerine olumsuz etki ve başağrısı yapabildiği de açık açık yazar.

Çok büyük bir sektörün ışıltılı reklamlarına, fonlanmış bilim insanlarının korkutucu açıklamalarına kanmamak ve bilinçsiz kullanmamak gerek diye düşünüyorum.
  • Mirket  (12.02.23 15:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.