[]

Dolap kapilarina ne yapilabilir? (Deprem sorusu)

Kimsenin basina gelmesin ama olasi bir yikimda odamdaki dolaplarin kapilari acilip icindekiler ustume yagmasin diye ne yapilabilir?

Aklima gelen ilk dusunce su: iki ucu yapiskanli halat gibi bir seyi dolabin iki kapisina da yapistirmak, sonra her dolabi actigimda bu yapiskanlardan birini de cikarmam gerekecek, bunu yaparim sikinti yok ama bu kadar acma kapamaya dayanacak yapiskan turu, boyle bir urun var mi? Ya da yapiskanli seyler yerine baska ne gibi bir cozum bulunabilir?


 
sürdürülebilir olmayan çözüm hiçbir işe yaramaz. japonlar mesela riskli şeyleri yaşam alanlarına yakın yerlere koymuyorlar eğer güvenli hale getiremiyorlarsa.

dolabın içinde ağır ne var mesela?
  • another satisfied lover  (11.02.23 22:48:54) 
Benim gardolapta 2 senedir var onlar ebebeklerde satılıyor gevşeme de olmadı. Çocuk olmasa kesin üşenirdim.


  • cilekli pasta  (11.02.23 22:55:45) 
@cilekli pasta: ismi ne diye geciyor acaba?

@another: agir bir sey yok ama soyle ki, odamda kapanabilecegim tek yer yatagimin kenari. Ama oraya dolaplarin icinden bir suru kitap yagabilir. Acaba o kadar kitap da ustume yagsa sorun olmaz mi? Hani soyle bir senaryo gozumun onune geldi: icindekiler ustume dokulmese sadece dolap yatagin ustune duser, arada bir boslugum olur (o yonde cokecegini varsayarsak tabii) ama icindekiler ustume dokulurse bir suru kitap sirtima vurup nefesimi kesebilir.
  • ahm1  (11.02.23 23:11:17) 
Şunun güzelini bulup yaparsanız olur:

www.google.com
  • msb  (11.02.23 23:11:45) 
Çok amaçlı kilit olarak geçiyor bendeki model
www.e-bebek.com

  • cilekli pasta  (12.02.23 00:14:43) 
muhtemelen düşünmüşsündür bunu ama yine yazayım, dolapların duvara sabitlenmiş durumda mı? içindekilerden ziyade dolap devrilirse daha büyük sıkıntı olur.


  • roket adam  (12.02.23 00:32:03) 
@roket adam: evet o aklımda zaten.


  • ahm1  (12.02.23 01:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.