[]

İBB Deprem Raporu - Saçmalık Değil mi?

depremzemin.ibb.istanbul

kadıköye bakayım dedim. bütün kadıköyde 190 kişi ölecekmiş.

bi baktım, bütün caddebostanda (depremin tam karşımızdaki denizde olacağını düşünün) 6 bina yıkılıyor.

ve bu 6 binada toplam 6 kişi ölyüor? kendi içinde bile tutarsız, 6 binada toplam 2 aile ölse 8 kişi yapıyor. bunlara göre hemen herkes enkazdan çıkarılıyor?

bu rapor suç değil mi ya?
bu nasıl rapor abi saçmalık değil mi bu rapor? amaç ne insanları gevşetip "e tamam abi bişey olmuyormuş" mu dedirtmek?

 
avcılarda 465 kayıp olacakmış toplam, 200 bina yıkılacakmış.

yani bina başı 2 kişi ölecek?
ve avcılarda toplam 465 kişi öeleck? 500 bin nüfusu var avcıların ve depremin en çok vuracağı ilçe.

bu raporlar saçmalık değil mi?
  • tchuck  (11.02.23 16:45:00) 
Acip okumadim ama veriler dediğin gibiyse evet sacmalik hem de daniskasi!

İsin siyasi kisminda değilim ama kimlerin eli degdi kimler bu raporu onayladi sunduysa dupeduz insan kandirmak baska sey değil bu. Su anki ibb yönetimini destekleyen ve oyunu da vermiş biri olarak söylüyorum bunu.
  • stavro  (11.02.23 17:16:34) 
Ben de oturduğum ilçeye bakmıştım. Bana da çok saçma gelmişti.


  • mysticriver  (11.02.23 17:57:56 ~ 18:21:12) 
dün ben de inceledim, anladığım 2 şey var.
birincisi bütün binaları incelemiyorlar aynı anket gibi bir kısmını inceleyip onun üstünden tüm binaları değerlendiriyorlar.
ikincisi iki senaryo var, biri gündüz senaryosu, biri gece. muhtemelen ölüm sayılarını gündüz senaryosu (iyimser senaryo) yani çoğunluğun işte/ev dışında olduğu saatler düşünülüyor.
  • matilda  (15.02.23 17:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.