[]

kredi kartı fazla ödeme

selamlar,
diyelim benm kredi kartımda her taksiti 2 bin lira olacak şekilde 12 ay taksitli bir borç var. toplam 24 bin tl. ben eğer bu kartın ödemesi geldiğinde aylık taksidimden fazla ödersem, sırasıyla mı ödemiş oluyorum?

mesela aylık ödemem geldi ve ben 6 bin lira ödedim. önümüzdeki 3 ayın taksitlerini mi kapatmış oluyorum?

 
hayır, diyelim 3.000₺'lik ocak ekstresi için şubat başında 6.000₺ ödeme yaptın. şubat boyunca bakiyen +3.000₺ olarak görünecek ve şubat sonuna kadar başka harcama da yapmaz isen şubat ekstrende sadece -2.000 o ayın taksiti yansıyacak, borç çıkmayacak ve bakiyen +1.000'e düşecek.


  • malheiros  (11.02.23 16:26:26) 
Taksit tutarim her ay ekstrende görünür, buna ilaveten eger karti kullanmaya devam edersen de dönemlik borcun çikar.

Fakat sen taksidi zamanindan önce bitirirsen(ve tabii diger borçlarini da) dönem borcun diye bir sey olmaz.
  • Avoiding The Puddle  (11.02.23 16:28:47) 
Kafada kolay canlanması açısından şöyle; hesap kesim tarihinde karta fazladan yatırmış bulunduğun para, borcu karşılıyorsa ekstre "0" tl olarak kesilir. Kalan fazla kredinin durumuna sonraki hesap kesim tarihinde tekrar bakılır, çünkü belki borcun fazla olacak, yani 3 ay sonraki taksit otomatik ödenmiş sayılmaz.


  • dede korkut  (11.02.23 18:26:02) 
Altalta toplama işlemi gibi düşün. Yatırdıkların artı, harcamalar eksi olarak toplanır. Kalan bakiye ekstreye yansır. Taksitli alışverişin sadece o aya düşen taksiti eksi olur


  • efruz  (11.02.23 23:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.