[]

metal karyola depremde güvenli alan sağlar mı?

şu karyoladan var bende tam olarak:

www.hepsiburada.com

deprem çantası hazırlayıp altına koymayı düşünüyorum da, sizce bu güvenli alan sağlar mı? ferforje diyor ama değil tabii ki bildiğimiz düz metal.

EDİT: ayrıca lataları orada göründüğü gibi parça parça değil 2 plaka halinde yekpare sunta.

 
ben olsam çantayı yatağın altına koymam, komodin koyduğumuz yan tarafa elimi atınca ulaşabilecek şekilde koyarım açık durumda

çantanın büyüklüğü de 30 lt sırt çantasını geçmesin, tek elle kapabileceğin şekilde
  • freebird5406_2  (11.02.23 13:11:13) 
aslında benim planım da o şekilde. en azından yatakdan aşağı düştüğüm-indiğimde elimin ulaşacağı mesafede. komodinle yatak arasında gibi.

peki malzeme önerisi var mıdır?

yani şu açıdan diyorum, çoğu kişi düşünmez her yerde yazmaz ama şu çok önemli vs gibi.

bu arada illa deprem olarak da düşünmüyorum. doğal afet çantası benim yapmak istediğim. beni her şekilde 1 hafta kadar hayatta tutacak bir şey.
  • another satisfied lover  (11.02.23 13:38:51) 
Eşyaların altı değil yanı güvenlidir.

twitter.com
  • Mirket  (11.02.23 14:13:23) 
bunun güvenli alan sağlamasına göre plan yapmak yanlış olur. güven sağlamış olursa da piyango olur. üzerine betonarme tabliye düştüğü zaman en az 10 ton mertebelerinde kuvvete maruz kalacak. bağlantı detayları ve profilleri ona göre boyutlandırılmayan bir konstrüksyionun o kuvvetleri karşılaması normal şartlarda mümkün değil. ama yapının enkaz haline gelmesi durumunda kuvvetlerin nereye akacağını belirlemek imkansız. başka şeyler de destek olursa bir piyango eseri bunun çevresi güvenli hale gelebilir.

gerçekten enkaz durumuna gelmesi durumunda güvenli hale gelmesini istediğiniz bir karyolaya sahip olmak istiyorsanız. konstrüksiyon profillerinden 100x100x5 veya 100x100x10 gibi kalın etli profillerden bir şeyler yaptırabilirsiniz. ama bunu yaptırmanız da yapıya ciddi bir ilave ağırlık getireceğinden oradan sonra işler biraz karışıyor.
  • tukenmez adam  (11.02.23 15:32:08 ~ 15:33:42) 
asla değil.


  • tchuck  (11.02.23 17:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.