[]

Ankara Yaşanabilecek Yer

Depremde zarar gören bir aile olarak ankaraya taşınmak istiyoruz sizce hangi semtte kalmalıyız. Ankarayı hiç bilmiyorum örneğin şu semtte şöyle insanlar kalıyor şurda evler hep lüks ama mantıklı değil, şuralarda hep siteler var ve fiyat performans olarak çok iyi vs gibi cevaplarınızı bekliyorum.(kirada kalacağız bir kaç yıl)




 
Bu soruya ailenin ekonomik durumunu bilerek cevap vermek gerekir
Şu kadar diyim, yenimahalle demetevler eski ve riskli yapıdır uzak dur
Bana göre maddi imkan yerinde ise çankaya ilçesinden şaşma
  • photo85  (10.02.23 21:47:52) 
Bu arada çok geçmiş olsun


  • photo85  (10.02.23 21:48:47) 
yenimahalle'de düzgün yapılar da var. çok geniş bir alan.

bütçe nedir acaba?

ayrancı, cevizlidere, dikmen(belli bir kısmı) düzgün yerler. tabii ben arabasız biri olduğum için hep toplu ulaşım rahatlığını da göz önünde bulundururum. araba varsa seçenekler artar.

çok geçmiş olsun. her türlü soruya yardımcı olabilirim.
  • another satisfied lover  (10.02.23 22:25:06) 
Açıkçası bu konuda demetevlerin kötü bir zemine sahip olduğunun makalesini okumuştum.
Ben de Bağlıca taraflarını çok merak ediyorum. Depremde biz de aşırı fazla sallandık. 10.kat diye mi bilmiyorum ama baya kötüydü.

  • kaptan maydanoz  (10.02.23 23:30:43) 
ailenin ekonomik durumu, evde yaşayacakların yaşam tarzı ve önceliklerinin ne olduğu önemli bu soruya cevap verebilmek için ama ben belli başlı bazı konumları özetleyim sana. semtleri pahalıdan ucuza doğru yazıcam.

çayyolu, yaşamkent, ümitköy vs. tarafları: son yıllardaki en gözde zengin yerleri. sonradan yapılaşan bir yer biraz da onun yapaylığı var. tabi uygun fiyatlı denebilicek evler de var burada daha ters taraflarında. merkez taraflara uzak bir yer ben o açıdan pek sevmem ama kendi içinde pahalı restoranların, kafelerin bol olduğu bir yaşam tarzı var. merkeze işim düşmez param da var diyenler için güzel bir alternatif.

oran: burası da zengin semti denebilir ama daha eski yerleşim bir semt. burası da genel olarak uzak görülür ama daha merkezi gene de. büyükelçilikler olsun, tunalı olsun o tarz eski ankara merkezlerine daha yakındır.

100. yıl: benim ankara'da yaşamak için gördüğüm 2 favori semtimden biri. burası da pahalı. odtü'nün dibi, öğrenciler, odtü hocaları vs. çoktur o yüzden insanı da epey güzel bir yer bu sebeple. burası da her yere yakındır aşırı merkezi. barlar, eğlenme mekanları vs. çok çeşitli olmasa da var. genelde odtü'de takıldığı için insanları pek öyle çeşitlendirme ihtiyacı görülmemiş sanırım.

ayrancı, hoşdere tarafları: diğer favorim de burası hatta 1 tık önde bende 100. yıldan eski ankarayı severim çünkü. hem aşırı merkezi hem de çok güzel bir semt. hem ağacı mağacı bol, bir sürü butik kafesi restoranı var, hem her yere yakın. kiraları gene pahalı denebilir ama yukarıdakiler kadar değil. eski olanlar içerisinde gayet güzel konumlarda nispeten uygun fiyatlı daireler de var. insanları düzgündür.

balgat, cevizlidere, çukurambar: merkezi yerleri pahalı ama daha ters taraflarında uygun fiyatlı yerler de var. aşırı olmasa da merkezi yerler. evleri fazla eski değildir genelde yapısı güzeldir o yüzden. buralarda akpli ve mhpli zenginler çok takılır ama gene de seçimlerde en çok oy chp'ye çıkar öyle bir tezatı var. bazı yerlerde lüks nargile kafeler, kebapçılar, künefeciler vs. var o yaşam tarzına uygun şekilde.

dikmen, öveçler: 17 yıldır dikmen'de yaşıyorum bence ankara'nın 1 numaralı fiyat performans yeri. ayrancı ya da 100. yıl taraflarına taşınamazsam burada yaşarım sonsuza dek. tabi dikmen büyük bir yer yukarılara çıktıkça oran'a gidiyosunuz ama orta veya aşağı taraflarından bir yer bulursanız merkezi epey. aşağı taraflarından ayrancı'ya yürünür bile. fiyatları ucuz semtlerden değil ama pahalı semtlerden de değil düzgün bir yerinden makul bir fiyata ev bulunabilir aramaya inanılırsa. tabi çok pahalı lüks yerleri de ters taraflarında oldukça uygun yerleri de var. kötü tarafı içinde neredeyse hiç eğlenme mekanı, güzel restoranlar vs. yok. ama her yere yakın olduğu için çok aramıyorum. dikmen vadisi gibi ankara'nın bence en güzel yeşil alanı olan bir yeri var baharda yazda gezmesi güzeldir. burada her türden insan vardır yukarda yazdığım yerler gibi homojen bir dağılımı yok. amiyane tabirle köylü görünümlü amcalar, teyzeler, bir zamanlar apaçi olarak nitelndirilen gençler vs. de boldur, chp kadın kolları görünümlü teyzeler, hipster gençler vs. de boldur. he bir de meşhur deyişte de değinildiği üzere yokuşu boldur.

batıkent, eryaman: merkeze uzak çayyolu taraflarına yakın ama onların aksine o kadar pahalı değil. nezih de semtlerdir, sakindir, neredeyse hep sitelerden oluşur. murat karayalçın dönemi planlanıp inşa edilmiştir gerçekten kaliteli planlama olduğu çok belli oluyor yolları geniş, yeşili bol. insanı da güzeldir. fazla eğlenme alternatifi yoktur bir de merkeze uzaktır ama bunlar dışında çok güzel semtler. 1 yıl batıkent'te yaşadım, ananem de ben doğduğumdan beri burada yaşıyor.

kolej, cebeci: buralar da merkezi epey kızılay'a yürünür, kolej zaten kızılay sayılır cebeci'nin aşağısı da yakın epey, yukarısı mamak oluyor. merkezin insan kalitesi açısından bir tık daha kötü tarafı sanırım. genelde öğrenci evleri çok olur burada ankara üniversitesi'nin siyasal bilgiler fakültesi, tıp fakültesi burada olduğundan dolayı. fiyatları da uygun diye biliyorum dikmen'den bir tık daha ucuz olabilir ya da aynıdır en fazla. çok detaylı bilmiyorum ama kafamda güzel bir alternatif gibi gelmiştir hep.

bence ankara'nın en yaşanılır yerleri buralar. bunlardan hiçbirine ucuz semt denmez diye düşünüyorum, denirse belki cebeci, kolej'e denir, güncel fiyatlarını bilemiyorum ama. ucuz denmese de pahalı da denmeyecekler var ama yukardakiler arasında. benim için ucuzluk önemli dersen ucuz bilinen yerler içinde "şurası fena değildir aslında" diyebileceğim bir yer pek yok maalesef. demetevler, mamak, keçiören, etimesgut, elvankent gibi ucuz yerler var. senin dünya görüşünü vs. bilmiyorum tabi ama ucuz semtler içerisinde ideolojisiyle ayrışan yerlerden bahsedebilirim belki. tuzluçayır, abidinpaşa, ege mahallesi. buralar genelde alevi ağırlıklı yerler, sol görüş ağırlıktır. tuzluçayır ve abidinpaşa merkezi denebilir cebeci'ye yakındır ama ege uzak biraz. hala öyle mi bilmiyorum ama ege mahallesi'ni özellikle biraz tehlikeli bir yer olarak da bilirim polisle çatışmalar vs olurdu burada değişmiştir belki durum bilmiyorum. bunlar dışındaki ucuz semtler genelde dindar, milliyetçi insan ağırlıklıdır.
  • semaforo de medianoche  (11.02.23 00:28:29 ~ 02:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.