[]

Normal Gündelik Hayatınızın ne kadarına devam edebiliyorsunuz?

İş ev düzeyiminde gidip geliyorum 1 haftadır. Dışarı çıkıp, bir yerlerde oturmak çay kahve içmek istiyorum, içimden gelmiyor bir türlü. Başka bir şeyler yapacağım, içimden gelmiyor.

Siz ne yapıyorsunuz, ne kadar devam ediyorsunuz hayatınıza?


 
home office çalışıyordum ama pazartesi sabahı 04.30 civarı uykumdan uyandım, televizyonu açmış bulundum. o andan beri bir elimde telefon, bir elimde kumanda, kucağımda lap top deprem haberlerini takip ediyorum. bugün artık az biraz işe odaklanmaya çalışmaya çalışıyrum, yoksa kafayı yiycem artık.
gülsem suçluluk hissediyorum, üşüdüm desem kendimden utanıyorum, sanırım ülkece terapiye ihtiyacımız var.

  • halanne  (10.02.23 20:32:23) 
Sürekli artçı depremlere bakıyorum. Depremi hisseden yakın illerden birindeyim. Psikolojim bozuldu. Her an yeni bir deprem olacak diye diken üstünde oturuyorum. Avize az önce hafif sallandı. 5.0 artçı olmuş. Ne yapsam ne etsem bilmiyorum.


  • sevilen progressive türkücü  (10.02.23 20:48:16) 
home office çalışıyorum ben de ama pazartesi sabahından beri sadece bilgisayar ve telefon ile haber takip ediyorum, sözlük, twitter ve instagram sürekli yenile modunda çalışıyor. normalde kadıköye yürürdüm, sahilde müzik dinler kahve içerdim, 5 gündür neredeyse evden çıkmadım. tam evet çok üzücü ama artık ağlamadan okurum diyorum karşıma yine bir şey çıkıyor başa dönüyorum. gece uyumadan önce reels izleyerek uyurdum artık sadece insanların öfkelerini boşalttığı başlıkları okuyarak uyuyorum. arada sakinleşmek için puzzle yapıyorum az da olsa işe yarıyor. bir de akşam 9 dan sonra haberlere bakmamaya çalışıyorum.

ciddi bir toplumsal travma yaşıyoruz sanırım. ben orada herhangi bir tandığım , yakınım yokken bu haldeysem oradakilerin halini düşünüp daha da üzülüyorum. dün gece üst kat komşumuza misafirler gelmiş sohbet ve kahkaha sesleri geldi anlamsızca öfkelendim. aslında bana ne herkes sürekli oturup ağlasa da bişeyler düzelmeyecek ama öfkemi nereye yönlendireceğimi bulamıyorum. arayanların tlflarını da açmıyorum. sanırım atlatmamız çok çok uzun sürecek.
  • hypathia  (10.02.23 21:04:02) 
Eğlenmeyi düşünmüyorum bile
Dizi vs bile izlemiyorum

  • photo85  (10.02.23 21:50:46) 
Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Enkaz altından çıkan anasını babasını kaybetmiş minicik çocukları gördükçe göz yaşlarımı tutamıyorum. Biraz önce Kadıköy sokaklarında dolaştım. Millet rakıya oturmuş yüzler gülüyor. Barlar da dolu. Yakınımı da kaybetmedim ama gülmeyi unuttum. Bende mi anormallik var bilmiyorum. Batıda bir felaket olduğunda insanlar böyle eğlenebiliyorlar mı?


  • Mistyimage  (10.02.23 21:55:37) 
elimden nakit yollamak disinda bir sey gelmemesi beni uzdu acikcasi. onu da soyle kotarmaya calisiyorum; zaten oraya gidebilsem elimden bir sey gelmeyecekti. ama ne bileyim birine bir tas corba versem bile birine faydam dokunmus olacakti

sirkette bir keyifsizlik hakim. proje icin gorustugumuz firmalarda da buyuk keyifsizlik var. kimse is yapmak istemiyor. zaten herkes depreme kanalize oldugu icin su anlik isler durgun (acilacak tabi ki orasi ayri)

su anda calismam gereken dokumanlara calisamiyorum internette surf yapiyorum bos bos. en azindan yakin dostlarim ve sirketteki arkadaslarim iyi durumdalar
  • nibba  (10.02.23 22:00:26) 
icimden bi sey gelmiyor benim de. ama gunluk normal hayatima devam ediyorum. yemeden icmeden kesilmedim yani. ha bi kulube gitmem tabii ki. bi durgunlugum var ama. instaya baktim bugun ilk kez, kesfete. cok garip geldi her sey. bos geldi.

biraz kafa dagitmak icin duyuruya geldim en sonunda. soru cevaplamak iyi geliyor bana uzgun anlarimda. arada dizi seyrettim bu arada ama bos geliyor iste.
  • Kittie  (10.02.23 22:01:31) 
İş olduğu için ot gibi yaşıyorum. Normalde Gibi izlerdim ama dizi izlemek de içimden gelmiyor. Haberlere bakıyorum.


  • dissendium  (10.02.23 22:03:06) 
deprem bölgesinden uzaktayız ama oturduğumuz yerden hop oturup hop kalksakta boş olduğunu anladık. eşim ahbap a bağış yaptı ben de kıyafet yolladım. azcıkta olsa bi şey yapmış olmanın mutluluğuyla normale döndük. keşke her yerde doğal afet eğitim seferberliği yapılsa.


  • sanemz  (10.02.23 22:10:53) 
İlkgünden bu yana koordinasyon Merkezindeyim, bir vinç kaç ton öğrendim, bir vinç deposu kaç litre yakıt alır öğrendim, bir insan bedeni kaç metre kefen gerekir öğrendim. Hi. gitmediğim coğrafyaların hiç gitmediğim sokaklarının isimlerini, apartmanlarının numaralarını öğrendim. Bilabedel tır nereden bulunur, bilabedel yakıt nereden bulunur, kefen üreticileri nerededir, ped üreticileri kimlerdir hepsini öğrendim. Deprem olmasaydı da cahil kalaydım, bilmeyeydim, öğrenmeyeydim.

Sanırım uzun süre öğrenmeye devam edeceğim
  • ebeş  (10.02.23 23:49:32) 
Edemiyorum. Pazartesiden beri çalışamıyorum, deprem yardımlarıyla ilgili bir işin ucundan tutamıyorsam ya evde mutfağa girip bir şeylerle oyalanıyorum ya da şuursuzca eski dizilerimden izliyorum. Acı sömürücülerinden kaçınmak için asla televizyon izlemiyorum, haberleri çok az okuyorum.

Bazen biri arayıp "böyle bir şey lazım" diyor, onu çözmeye çalışıyorum. Eşim depremden üç saat sonra bilgisayar başına oturdu, beş gündür sadece uyumak için kalkıyor, ona yemek su kahve taşıyorum.

Üstüne deprem anksiyetem iyice büyüdü, ayağımda çorapla yatıyorum, telefonumun şarjı 70'in altına inerse ya da telefon elimin altında değilse panikliyorum. Delireceğim herhalde böyle böyle.
  • kobuzchu kiz  (11.02.23 00:19:38) 
Turuncukelebek +1

Yurtdışındayim, insanlar soruyor ediyor ailem iyi mi vs diye ama genel olarak kimse benim kadar etkilenmiyor sonuçta kimse türk değil.
Bense 15 dkda bir telefondan durumlara bakıyorum. Deli gibi çalışıyorum. Akşam eve gelince de hiçbir şey yapasim olmuyor, youtube izleyip karşısında uyuyorum.

Hanim haberlere bakma diyor ama insan duramıyor. Aciya ortak olmam lazimmis gibi hissediyorum. Yapabildiğim tek şey de sirketin 1e1 sistemi ile para yardımı...
  • logisticsmanager  (11.02.23 01:09:22) 
$10.000 gonderdim. Bugun yardim tirlarinin soyulup, birinin ciftligine stoklandigi haberi ve videosunu izleyince moralim iyice bozuldu. Umarim gonderdigim paradan depremzede cocuklar faydalanabilir.


  • thetruenorthstrongandfree  (11.02.23 06:31:17) 
hala tam edemiyorum. butun gunum deprem ile geciyor. arada bir film izlersem veya oyun oynarsam o kadar. ama ilk duygu yuku azaldi bugun. umarim haftasonu tamamen biter. hogwarts legacy satin aldim oynayamiyorum.

yemek yeme duzenim biraz oturdu, ilk 2 gun yemek yiyememistim dogru duzgun.
  • antikadimag  (11.02.23 07:48:52) 
İşle hiç ilgilenmedim acil değilse cevap da vermedim maillere bu hafta.


  • Mcfly  (11.02.23 11:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.