[]

İş değişikliği değerlendirme

Merhabalar. Umarım iyisinizdir.

Şu anki işimde bir fabrikada kalite kontrol sorumlusuyum. Tecrübem çok yok. Maaşım 13500. Hafta sonu tatil. Vardiya, fazla mesai yok. Fabrika ortamından kurtulmak istediğim için insan kaynakları, muhasebe alanlarında iş bulmayı düşünüyordum. Sürekli bu alanlarda iş ilanlarına bakıyorum. Tecrübeliyse 10 bin, 12 bin maaş teklif ediliyor ki benim bu alanlarda tecrübem yok. Tecrübesiz olduğum için 8500 TL bile teklif edilebilir. Bu durumda maaşım 5 bin TL düşecek ve neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ama fabrika ortamından kurtulmuş olacağım. Böyle bir değişiklik yapmam mantıklı olur mu? Geleceğim için nasıl bir kariyer planlaması yapmam daha iyi olur? Makine mühendisiyim. Roketsan'da çalışıp sadece işle ilgilenmek isterdim ama çalıştığım işlerde genelde yüzde 50 işle, yüzde 50 insanlarla uğraşıyorum. Bu da aslında mühendislikten uzaklaşmama neden oluyor. Siz aynı durumda olsaydınız ne yapardınız? Cevap veren olursa teşekkür ederim.


 
Erp danışmanlığı, iş analistliği gibi meslek kollarını araştırmanı tavsiye ederim.

Merhaba bu arada, iyi olmaya çalışıyoruz.
  • sevilen progressive türkücü  (10.02.23 18:34:21 ~ 18:37:21) 
sen ofis ortamina gec. duyurularinin ortak noktasi hep bu oluyor. fabrika deyince biraz varos, dunya gorusu kisitli bi ortam beliriyor kafamda. ofis bul kendine. ailenden destek aliyosan, ik istiyorsan 8500e calis gerekirse. 8500 asgari ucret bu arada. deneyimsiz de olsan dilin varsa, okulun iyiyse en kotu 10k verirler aslinda. baktin olmadi, cikarsin yine saha, fabrika muh olursun.
bi de ik yi bilemicem de muhasebe isi kolay bulursun. bakarsin smmm falan olursun sonra.

  • Kittie  (10.02.23 21:56:18) 
Bende fabrika ortamından uzaklaşmak istiyorum bir yandan da koşturmaca fena olmuyor.
Gerçi atanırsam memuriyette çok daha iyi olacak stres azalıcak.
Belki memuriyete hazırlanmayı planlayabilirsin hocam. Hem yds iyidi senin.
Ben tasarım bölümündeyim insanla işim pek yok denilebilir böyle bir bölüme de geçiş düşünebilirsin.
  • kararsızataletfilozofu  (10.02.23 22:27:44) 
Muhasebe ölü bir meslek. 10 sene sonra işsiz kalırsın. Ve çok az para alırsın, öyle de kalırsın. Farklı bir şey yap. Alaylı yazılımcı olabilirsin. Sap, abap uzmanı olabilirsin.

İnsan kaynaklarının emlakçı versiyonu olan head hunterlık yapabilirsin. Outsource yani çalışan kaynağı yaratan bir iş kurabilirsin. Senin bordronda tuttuğun çalışanın maliyetini belli bir kar yüzdesiyle faturaladığın temiz bir iş düşünebilirsin.
  • gabe h coud  (10.02.23 22:37:11) 
hocam duyurularindan anladigim kadariyla her zoruna giden bir olayda is degistiriyorsun. bu da senin kidemine etki ediyor. insanlarla iletisim kurmayi ve zorluklarla basetmeyi ogrenmen lazim. cunku her gittigin yerde bir zorlukla karsilasacaksin.

mesela ben yillar yillar once yabaniydim insanlarla iletisimden cekinir, en ufak bir seyi bile bana yapilmis saygisizlik pervasizlik olarak nitelendirirdim. ama asgari ucretle hizmet sektorunde calisinca iletisim becerilerim gelisti. simdiki it danismanligi isimde ise tamamen level atladim iletisim konusunda. mesela karsidaki adam malsa uzatmiyorum dogru soyluyorsunuz diyorum. ama yine de kendi bildigimi yapiyorum. bunu o yillar onceki yabani halimle yapamazdim.

bu arada seni kesinlikle yargilamiyorum. sadece fikirlerimi belirtmek istedim belki sana bir yarari olur diye.

el cevab: bence isyerine daha cok isle ilgilenebilecegin, muhendis olarak katma deger uretebilecegin bir pozisyonda calismak istedigini soyle. muhasebe hem sana kafayi yedirtir hem kazanamazsin. ik'ya hic gelmiyorum bile. muhendis adamin yapabilecegi bir is degil
  • nibba  (10.02.23 23:03:37) 
8500 demişsiniz ama çok ölücü bir yer değilse asgariye vasıflı eleman çalıştırmaz ya az da olsa üstünü verir herhalde. tabi memlekette ölücü yerler de az değil maalessef. ama makine mühendisinden ikcı yaparlar mı o zor geldi bilemedim piyasada önemsenen bir eğitim, sertifika programı gibi bir şey varsa anca öyle alırlar diye düşündüm. sen daha iyi araştırmışsındır tabi bunları.

ben de senle benzer bir durumdan geçtim bir mühendis olarak. hatta benim durumum daha da kötüydü fabrika işinde asla çalışmak istemememe rağmen onu bile bulamadım. ama bu benim için iyi oldu aslında şu an geriye dönüp bakınca çünkü radikal bir değişiklik yapmam gerekti. it sektöründe çalışıyorum şu an ve mutluyum. ilk başlarda işe girmesi kendini kabul ettirmesi kolay değil gene başlangıç maaşları çok düşük -iyi firmalardan başlayamazsan eğer- ama zorlaya zorlaya bi şekilde düzgün bir yola girdim ve daha yolun başındayım. ik - muhasebe yerine neden bu işleri düşünmüyosun bölümünle çok daha alakalı?
  • semaforo de medianoche  (11.02.23 00:47:56 ~ 00:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.