[]

Deprem için evde bulundurulacak ekstra malzemeler?

Standart deprem çantası yaptım bir-iki senedir baş ucumuzda duruyor. İçindeki yiyecekleri suları kontrol ediyorum arada.

Bunun harici baret, ufak da olsa bir testere falan almamda fayda var mı?

30 liralık baret bir işe yaramaz mı yoksa? Orta seviye bisiklet kaskı var ama o baretten daha çok işe yarar mı bilemedim örneğin.

 
deprem çantasını ne amaçla hazırlıyorsun, enkaz altına kalırsak diye mi ? apartmandan çıkabilir ve sağlıklıysan aslında gerisi çok da mühim değil gibi.

testereyi ne yapacaksın ? mesela bina kolonu içindeki demirleri kesemezsin. aklına gelen ahşap dışındaki çoğu malzemeyi kesemezsin. ahşap kesenle demir kesen testere bıçakları çok farklıdır. demir kesen testere bazı durumlarda çok kolay körlenir vs.

ufak bir kamp malzemeleri çantası olabilir ama o kaos içinde ne işe yarayacak, ya da kaç gün yeterli olacak. deprem çantası daha çok psikolojik rahatlama.
  • orpheus  (10.02.23 16:31:53 ~ 16:33:37) 
japonların depreme hazırlık kılavuzundan yazıyorum, yakında bu 30 sayfalık deprem hazırlık dosyasını türkçe'ye çevirip paylaşmayı planlıyoruz.

Flashlight
Portable radio
Helmet
Protective hood
Work gloves
Blanket
Batteries
Lighter
Candles
Water
Food
Instant noodles
Can opener
Knife
Clothing
Baby bottle
Cash
First-aid kit
Bankbook
Seal

> > Emergency bag that is always carried around
Portable radio
Mobile phone battery
recharger for mobile phone
Whistle
Map
Light
Toothbrush
Coins
Water bottle
Battery
Emergency toilet
Emergency set / blanket

> > Emergency bag to be kept at workplace
Comfortable shoes
Light
Sleeping bag
Water bottle
Helmet
First-aid kit
Emergency toilet
Emergency food
Work gloves
Raincoat

> >Important items you should keep together
Photograph of your family
Bankbook
Stock certificate
Driver’s license
Health insurance card
Medication record
Pension record
Seal
Passport
  • wct3 org  (10.02.23 16:51:47) 
bina yikilmasina karsi bi canta ise icinde olmasi gerekenler bence sadece yeni alinmis visne sulari(tarih geldikce degistirilmeli) el feneri, kücük sekerlemeler, maske ve düdük. bunlar haricinde deprem altinda o malzemelerin hic biri bir ise yaramaz diye düsünüyorum. cünkü kaldigin alan dar olacak ve bosuna kalabalik.

visne suyu- hem kan yapar hem dinc tutar
sekerleme- kan sekeri icin yine hem de acligi bastirir
el feneri- hem senin etrafini görmeni hem de belki de fark edilmeni saglar
maske- cok tozlu olur toz yutup- agzinin burbunun toz dolmasini engeller
düdük- en en önemlisi. cünkü bir zaman sonra insanlarin sesi cikamiyor yorgunluk, bitkinlik, aclik ve tozdan. düdük daha az eforla cok daha ses cikarmayi saglar.
  • c1b2k3  (10.02.23 17:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.