[]

Aort Genişlemesi?

Herkese iyi akşamlar.
Bugün kardiyoloğuma öylesine söylediğim "Karnımdaki nabız beni deli ediyor, çok şiddetli atıyor kitap okurken, yatarken filan tık tık hoplatıyor beni" şikayeti üzerine, doktorum elle muayene yapıp "Hmm. Ultrason için randevu alalım sana, belki aort genişlemesi vardır" dedi.
Bu nedir? Ben henüz 24 yaşındayım ve her şeye panik yapan biriyim. Dayanamadım internetten baktım bu olaya, iyi bir şey olmadığını öğrendim.
Ne olacak böyle bir şey çıkarsa? Ultrason randevusu yarın.
Nolur nolur bilen birileri bir şey desin, gerçekten ne idüğü belirsiz bir zamanda beyin kanamasından gidecek miyim? Ya da riskli bir ameliyat sonrası - başarılı olursa - yine de ölüm tehlikem mi olacak?
Resmen oturup daha hiçbir şey kesin değilken ölümü beklemeye, onu kabul etmeye çalışıyorum ve ailemi üzüyorum.
Doğru söyleyin ne olur, çok saçma tamam belirsiz bir şey için, uzaktan uzaktan yorum yapmak ama, ne olur bir şeyler söyleyin...

Edit: Hiçbir bokum yokmuş. Cevaplayanlara teşekkür ederim.

 
beyin kanaması geçirmezsiniz. en büyük tehlike aortun yırtılması. zaten onun da kurtuluşu yok. nereden biliyorum? babamda da aynı hastalık mevcut. düzenli olarak kontrole gidiyor.


paniklemeye ne gerek var? kaldı ki daha teşhis bile konmamış.
  • elmalili hamdi yazar  (24.06.10 21:18:10 ~ 21:18:19) 
korkmana gerek yok aort çapının normalin birbucuk katı nda olmasına aort genişlemesi denir ama belli sınırları aşarsa ameliyat gerektirir.ameliyatı bilinçli ellerde korkulacak kadar riskli değil.yırtılma riski var ama hipertansiflerde falan bu rsik fazla.ayrıca tanın henüz konmamış.panik yapan biriyim demişsin eğer anksiyete düzeyi yüksek biriysen çarpıntın buna da bağlı olabilir.bence sakin olmaya çalış.


  • eyil  (24.06.10 21:28:06) 
ayrıca beyin kanaması riskin yok beyne giden damarlardan uzakta bir damar bu.


  • eyil  (24.06.10 21:28:46) 
sen hakikatten çok panik birisin biraz sakin ol. 29 yaşındayım kendimi bildim bileli yüzüyorum. Bu sene havuz için rapor almaya gittiğimde rapora ekg çektirme şartı konduğunu öğrendim. Daha sonrasında da kalp kapakçığımda sarkma olduğunu öğrendim. Çok efor sarfettiren sporlar yapmamam gerekiyormuş !! Daha efor testine girmem , ultrason çektirmem vs.. gerekiyor. Hala yüzüyorum ama hızımı yarıya düşürdüm. ufak tefek önlemler var kalbini zorlamayacağın; kahve kola gibi kafein içerikli şeylerden uzak dur düzenli uyu yorulduğunda kendini daha fazlasına zorlama 10 15 dak dinlen bunlar hayat kaliteni düşürecek şeyler değil. Ultrasonu git çektir. Hatta nacizane tavsiyem bir de pisikiyatriye git . Bu ne böyle daha hiç birşey belli değilken gidip mezarlıktan yer ayırtmadığın kalmış


  • kleonis  (24.06.10 21:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.