[]

İş yerinde haksızlık

İş yerinde haksızlıkla karşılaşınca ne yapıyorsunuz? Kendini bilmez bir görevli nedeniyle bir müdürle tartışma yaşadım. Beni şikâyet eder tarzda konuşmuş. Başka iş bulup çıkmak istiyorum ama bir yanım intikam istiyor. O kişiye kesinlikle yardımcı olmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Teşekkür ederim cevaplar için.




 
Insanin intikam alasi geliyor evet ama bir yandan da bununla ugrasmaya deger mi diyorsun. Netiecede onunla ugrasirken harcayacagin zaman ve emegin sana bir faydasi yok. Daha iyi bir is bulabiliyorsan cik tabi intikam alana kadar orada bekleyecek halin yok. Bulamiyorsan da kendini savun ve kendi iliskilerini/cikar gruplarini olustur.


  • hot potato  (10.02.23 00:25:17) 
en basit haksızlıkta hemen pes edip işten çıkmak biraz korkakça bence. intikam da keza aynı şekilde zayıf insanların davranışı. neden bu duruma düştüğünü anlayıp bir daha bu duruma düşmemek için çalışmak en iyisi.


  • roket adam  (10.02.23 00:44:48) 
Dun odada o, ben ve ekipten en yakin arkadasim varken mudurle aramda su diyalog gecti:

...
m: yapacak bi sey yok
b: yapacak sey var ama oraya gelmesini istemiyorum
m: ne yapacaksin?
b: (el sallar)

sonrasinda oyle bi panik yapti ki anlatamam. zaten performans degerlendirmemde de "her seyde cok iyisin tek sorunun herkesi esit goruyor olman" demislerd, "magna carta bitches" demistim.

isinizi iyi yapiyorsaniz bi sey yapamazlar genelde. sizin ornege benzer bir sey yasadigimda karsimdaki kisiye o kadar profesyonel davrandim ki anlatamam (anlatirim) normalde herkese gerekli gereksiz yardima kosan ben, bu kisinin isteklerinde benden beklenen sekilde, tamamen kuralina uygun olarak burokrasinin tum adimlarini islettim.
  • aguen  (10.02.23 02:21:19) 
ufak teefek sikintilarda gulip geciyorum.

major bir sikintida en son bastim istifayi ciktim. comez birini basimiza mudur yaptilar, herkes delirdi, once ben istifa ettim, sonra arkamdan 2-3 kisi daha cikti.
  • cooperr  (10.02.23 04:41:47) 
Haksızlığın ölçeğine bağlı. Çok büyük bir problemse başka iş aranır, evet fakat önce mümkünse hakkını aramak da lazım. İntikam alacağım diye enerjimi harcamam açıkçası, bu tür insanlar en çok kendi işine odaklanmış, eyvallahı olmayan, başka şeylerle uğraşmayan, kendinden emin insanlara tahammül edemiyor. O yüzden iş yerinde böyle bir insan olmaya çalışıyorum artık.


  • gmzo  (10.02.23 09:31:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.