[]

Deprem sonrası çocuklar

Herkese merhaba, direk konuya gireyim. Deprem felaketiyle beraber 100lerce yavrumuz yetim kalacak. Henüz eşime konuyu açmadım ama koruyucu aile olabilir miyiz veya evlat edinebilir miyim diye aklımdan geçiyorum 3 gündür. Elimiz kolumuz bağlı yavrular mafoldular. Boğazım düğüm düğüm. Belki bu yönde düşünen yada düşünmek isteyenler için de bi fikir olur diye böyle bir soru sormak istedim. Ben devlet memuruyum eşim özel sektörde. 40 ve 38 yaşındayız iki evladımız var 7(kız) 5(erkek) hane gelirimiz 28-35bin TL arasından. Ev içinde çok nadir tartışan insanlarız. huzurlu bir evimiz var. Eşime şimdi bu konuyu açsam çok sıcak bakacağını düşünmüyorum o yüzden kafamda nasıl olabiliri oturtmalıyım. Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olacağım.




 
m.youtube.com

koruyucu aile olmayı da düşünebilirsiniz, burada konuyla ilgili bir sohbet var
  • freebird5406_2  (09.02.23 15:13:49) 
Yanlış anlamayın yapmak istediğiniz şey çok güzel ve erdemli ancak Türkiye'nin mevcut şartlarında (ki artık deprem nedeniyle çok daha kötüye gidecek ekonomi) 35 bin lira gelir 2 çocuk için bile az. Bir çocuk evlat edindiginizde en ufak ekonomik sorunda bu durum problem yaratacak eşinizle aranızda.


  • sanguine  (09.02.23 15:24:23) 
Sanguine +1


  • vedatchilipeppers  (09.02.23 15:26:50) 
Bunu düşünmez çok güzel. Belli ki çok iyi birisiniz. Ama zaten 2 çocuğunuz var. Bu yüzden çok kritik bir karar bu. Diğer iki çocuğunuz ile eşit sevgi verebilecek misiniz? Bunu çok iyi düşünmelisiniz. Çocuklar hisseder.


  • mysticriver  (09.02.23 15:32:35) 
Diğer çocuklarınız da küçükmüş.

Benim bir tanıdığım bir çocuğa koyuyucu ailelik yapıyordu. Görece düşük bir gelir seviyesi ile yapıyordu. Ama kendi çocuklarının en küçüğü 14 yaşlarında falandı. Evde bir ufaklığın olması herkesi mutlu etmişti. Maddi anlamda da zaten bu çocuk büyüyüyüp masraflı dönemlere geldiğinde, üniversite gibi vs. Bu ailenin kendi çocukları çoktan kendi ayakları üzerinde duran bireyler olacak. Bu nedenle daha kolay.

Sizin durumunuzda evdeki tüm çocuklar aynı anda masraflı dönemlerine girecekler. Eğer sevgi dolu bi aileyseniz gerçekten, herkes mutlu mesut yaşar, bütçenin azalmasından da rahatsız olmaz. Ama bu kardeşlik duygusu gelişmezse o zaman kendi çocuklarınız durumun adaletsiz olduğunu düşünebilir.

Korucu olarak alınan çocuk için her türlü anlattığınız aile evi bakım evinden iyidir. Fakir bile olsanız sıcak bir evde büyür çocuk.

Devlet büyük ihtimalle yardım yapıyordur. Ama ne kadar fayda sağlar bilemiyorum. Ben yorumumu maddi anlamda devletten destek görmeyeceğinizi düşünerek yaptım
  • zimbirik  (09.02.23 16:39:40) 
Yorumlarınız için çok teşekkür, zaten eşimle genelde yaşımız daha genç olsa 1 çocuk daha yapardık diye konuşurduk. En büyük çekingen maddi değil manevi düşünüyorum işte bilemiyorum. Bu konuyu detaylı olarak düşüneceğim Allah'ım en güzel yolu gösterir inşallah


  • ferr  (09.02.23 16:53:26) 
edinebilirsiniz. bununla ilgili bi açıklama yapıldı. öncelik daha önceden başvurusu bulunan koruyucu ailelerde denildi. başvuru almaya da devam ediyolar bildiğim kadarıyla.


  • b1020  (09.02.23 17:22:33) 
bakanlık biraz acele bir açıklama yapmış. koruyucu aile birim sorumlusu ile bugün yaptığımız konuşmada çocukların öncelikle kurum bakımı ve geçici süreli koruyucu aile statüsü olan ailelere verileceği, yapılan yeni başvuruların depremzede özelinde olmayacağını, normal bir zaman diliminde koruyucu aile başvurusundaki süreçler nasıl oluyorsa aynı şekilde yapılacağını ifade etti. bir sürü aşaması var, gerçekten isteyip istemediğiniz, bakım ve sorumluluğunu üstlenip üstlenemeyeceğiz bir çok kişi tarafından değerlendiriliyor. zaman dilimi de evlat edinme kadar olmasa da uzun.
ayrıca koruyucu ailelere çocuk için çocuğun eğitim durumuna göre ödeme gerçekleştiriliyor.
bir de eklemeden geçemeyeceğim; evlat edinme ve koruyucu aile olmak gerçekten büyük bir karar. çocuğun uyum problemi vs gibi durumlarda aileler koruyucu aile olmaktan vazgeçebiliyor ve o çocuklar tekrar kurum bakımına alınabiliyor. çocuklar için çok travmatik olabiliyor.
  • gap  (09.02.23 23:57:44) 
Eşiniz konuya sıcak bakmıyorsa direk geçiniz o konuyu. Koruyucu ailelik dönemsel acıma duygusuyla girişilebilecek bir şey değil.


  • otonomo  (10.02.23 00:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.