[]

Ankara-İstanbul YHT Tecrbesi Olanlar

Merhaba,



Cuma günü 3 yaşında çocukla Ankaradan İstanbula yht ile gideceğim.

Birkaç sorum var bilenler yrd. olursa sevinirim.

- Giderken Ankara Gar yakınlarında arabayı park edebileceğim bir yer var mı?

- Bileti Söğütlüçeşmeye aldım ancak aynı tren oraya kadar devam ediyor mu,bir ara Pendike kadar diye duymuştum? (Hatta Bakırkoy , Halkalı falan da diyordu)

- Tren`de yemek için cafe/restaurant vs var mı?



Teşekkurler

 
- YHT garının otoparkı var, sanırım ücretli.
- Tren Söğütlüçeşme'ye kadar gidiyor (Gebze, Pendik ve Bostancı'da da duruyor, erken inmeyin). Bazı trenler oradan Avrupa yakasına geçip Bakırköy ve Halkalı'ya devam ediyor.
- Restoran vagonu var ama pandemi sürecinde servis vermiyordu, tekrar açıldı mı emin değilim.

Edit: Tabii gideceğiniz yer önceki duraklardan birine daha yakınsa orada da inebilirsiniz. 15.20 ve 17.20 hızlı trenleri Söğütlüçeşme'den devam edip karşıya geçiyor, diğerleri için Söğütlüçeşme son durak.
  • kobuzchu kiz  (09.02.23 13:44:46 ~ 13:52:31) 
trende en son sadece bisküvi, içecek vs vardı yani restoran denilebilecek bir hizmet yoktu.

@kibritsuyu doğru söylemiş. eryamandan binerseniz araç için çok rahat yer bulursunuz. ama açık bir otopark, ne kadar güvenli olur bilemem.
  • elorelia  (09.02.23 14:04:43 ~ 14:18:56) 
Trenin en son vagonunda genelde bistro tarzı bir yer var. Geçmişte tost ve sandviç veriliyordu ama şu anki durumunu bilemeyeceğim. Oturup yiyip yerinize geçebiliyordunuz.

Tüm trenler aynı duraklarda durmuyor. Son durağı Halkalı olan da var Söğütlüçeşme olan da. Aldığınız biletin seferlerine bakabilirsiniz.
  • silverleaf  (09.02.23 14:08:13) 
yht garının ücretli kapalı otoparkı var. onun dışında civarda araç park edebileceğiniz bir yer yok, park yeri açısından sıkıntılı bir bölge. bir de bu dediğimi bir semt sakini teyit ederse sevinirim, eryaman durağından binerseniz o civarda açıkta yer bulabilirsiniz. bence yht kapalı otoparkına park edin.

trende eski konvansiyonel ekspresler gibi lokanta tarzı bir yemekli vagon yok, yani var güya ama vagon dedikleri de tek bir masadan ibaret, geri kalanı restoranın tezgahı. öyle çeşit çeşit yemek de yok, bisküvi misküvi, belki tost.
  • kibritsuyu  (09.02.23 14:13:47) 
Vay be eskiden bira patates vardı o vagon restaurantlarda aklıma geldi şimdi...


  • primetime  (10.02.23 00:13:45) 
merkez garda otelin otoparkına bırakabilirsiniz ya da karşı tarafta gazi üni çevresine ya da medipol önüne vesaire bırakabilirsiniz. Eryaman YHT'de açık otopark var. bilgi olsun diye yazıyorum.
yemekli vagon aktif hale geldi. Söğütlüçeşme'ye bilet alıyorsanız orası son durağı oluyor. oraya kadarki duraklarda da duruyor. Pendik vs. Söğütlüçeşme'de inerseniz aynı yerde marmaray ile karşıya geçebilirsiniz.
iyi seyahatler
  • sparkle kiddle  (10.02.23 00:22:52) 
- otopark var ama ücretli

- tren oralara kadar gidiyor

- yemekli trenler var. onlarda yemek var ama ısıtma gibi oluyor yemek vagonunda. çok iyi değil ama çok kötü de değil. 10 üzerinden 4 falan. yemekli olmayanlarda çay kahve bisküvi vs. satılıyor.
  • gurur  (10.02.23 12:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.