[]

Dask ve Konut sigortası

Yıkılmayan ama oldukça hasar gören (eşyalar dahil) bir daire için, Bu ikisi de ayrı ayrı mı ödeme yapıyor?
Birde bu şartlara bakarsak hasar tespit ve tazmin olayları ne kadar sürer?



 
Konut sigortan eşyalarını öder, dasktan eksik kalan bina yenileme tazminini de öder. Dask da m2 hesabı o evi tekrar imal edecek kadar ödeme yapar.


  • John Bloor  (09.02.23 12:44:57) 
eğer dask yaptıracaksanız örn 3 yıl önceki izmir depreminde dasklı konut sahipleri ne kadar ödeme almış onu kontrol edip öyle yaptırmanızı tavsiye ediyorum.


  • delidiyorum  (09.02.23 13:39:15) 
tam bilmemekle birlikte dask rayiç bedeli baz alır diyorum. hani normalde 2 milyon 500 bine alınan ama tapuda 500 bin olarak gösterilen rayiç bedel.

konut sigortası eşyaları öder +1
  • Improbable  (09.02.23 14:09:50) 
Dask evin imalat maliyetini öder yaklaşık olarak, rayiç değer ya da gerçek değerini ödemez.

Eviniz çok lükstür, bir kapısı 10 bin lira, mutfak dolabı 200 bin lira olabilir. Ama dask bize 2 bin liralık kapı, 20 bin liralık mutfak dolabı ile yapılacak olan standart bir ev maliyetini öder.

Dask poliçesi fiyatlanırken evinizin değeri sorulmaz, M2/bölge/yapı tarzı bilgileri girilir.
  • John Bloor  (09.02.23 14:19:17) 
yeni binalar için dask zorunludur. sanırım asgari düzeyde yapılacak evi öder. fayansınız parkenin kapınız vs lüks ise ayrıca konut sigortası yaptırmanız gerekir.


  • b1020  (09.02.23 17:35:11) 
evet ikiside ayrı ayrı ödeme yapar. DASK yalnızca evin inşaat maliyetini öder.


  • hizirbey  (10.02.23 01:47:53) 
www.youtube.com

Arkadaşlar şu videoyu izlemenizi öneririm DASK Yönetim Kurulu ve iTÜ İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi hoca bu soruları TV'de yanıtladı.
  • Lethe  (10.02.23 09:19:53 ~ 09:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.