[]

Depremzedelere yardım/dükkan cirosu

Merhaba romalı kardeşlerim.

Deprem bölgesine yardım için aklıma bir fikir geldi fakat emin olamadığım bir husus var;

Fırın sahibiyim, 1 gün boyunca üretilen ekmeklerin toplanan tüm parasını göndermeyi düşünüyorum. Bunu musterilemize duyurmam halinde çok daha fazla ekmek satılıp cok daha fazla para gönderebilecegiz fakat böyle bir duyuru sonrası etik dışı reklam yapıyormuşuz gibi bir görüntü oluşmasından kaygilaniyorum.

Bunu duyurmayip standart 1600-1700 ekmek parasını mı yollayayım yoksa duyurup en az 3 bin ekmek parası mı yollamaliyim?

Görüşlerinizi rica ediyorum.

 
Ekmek yolla


  • abuzer  (09.02.23 00:51:23) 
@abuzer bölgeye ekmek yağıyor zaten sektörel platformlardan haber alabiliyoruz bu yönde. ayrıca ekmek yolladık.


  • gotosleep  (09.02.23 00:54:06) 
Ek;

Hiçbirisini yapmayıp aile olarak cebimizden de yollayabiliriz fakat derdimiz dayanışma ruhuna katkıda bulunmak.
  • gotosleep  (09.02.23 00:56:00) 
Bu zaten cok yapilan bir sey aslinda, 'konserimizin geliri x'e bagislanacaktir' gibi bir sey, orada bir de bagislanan paradan konserin tum masrafi dusulup sadece kar bagislaniyor.

Herkes butcesine gore yardim yapiyor, siz o gunluk masrafinizi dusmeyecekseniz kendi cebinizden guzel bir bagis yapmis olacaksiniz iste. Ben itici bir sey gormedim, geliriniz olmazsa neyi bagislayacaksiniz. Firin oldugunuz icin kapiya yazi asarsiniz herhalde, o yazida da belirtin yarin da odeme makbuzunu asacagim diye, ertesi gun de asarsiniz. Bana etik disi gelmedi ama kimin neye alinacagi da belli olmuyor ulkede.
  • kassiopeia  (09.02.23 00:56:15) 
Evet kâr değil bütün toplanan para, katılan herkes aldıkları 1 ekmek karşılığı 5 lira yollamış olacak.


  • gotosleep  (09.02.23 01:00:55) 
Bence gayet güzel bir düşünce.

Hayata geçirebilirsiniz.

Makbuzu da kasada saklayın kıl biri çıkar canınızı sıkarsa suratına yapıştırırsınız.
  • chicha_v2  (09.02.23 01:19:05) 
Yapin hocam o zaman, gonlunuzden bu gecmis, ne guzel. Yaptigimiz seyleri herkesin begenmesi, kimsenin elestirmemesi mumkun degil, bir onemi de yok aslinda. Makbuzu cama asar altina da katkilarindan dolayi musterilerinize guzel bir tesekkur notu yazarsiniz olur biter. Damlaya damlaya gol olur, 100-200 lira bile gonderemeyecek ama bir ekmek ile bir yardimlasmanin parcasi oldugunu hissedecek ve bundan mutlu olacak cok insan var.


  • kassiopeia  (09.02.23 01:24:46) 
Şu durumda o reklam derdine malum partiden başka kimse düşmez. Sizin bunu duyurmanızın da bence hiçbir negatif etkisi olmaz. Tam tersi insanlar belki daha fazla alışveriş yapar ve siz de daha fazla bağış yapmış olursunuz, bu durumda da kimin ne dediğinin çok önemi yok. Gerekirse o günkü cironuzu ve bağış dekontunuzu varsa sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsınız ki ona bile gerek yok.


  • gallienus  (09.02.23 01:29:07) 
Net olarak duyurman gerekiyor. Hem fazla kazanıp fazla gönder hem herkes, her an farkındalık içinde olsun. Oradan geçen, ekmek alan herkes bilsin görsün. Sosyal medya, tv bilmeyenler deprem olmuş geçmiş moduna girerler 1-2 güne


  • avatar is back  (09.02.23 01:54:35) 
Tamamı bağışlanacak şeklinde sade bir duyuru yapın yeterli. Herkes kendi çapında elinden ne geliyorsa yapıyor zaten. Ben açıkçası bu yardım yağmurunun kesileceği zamanı düşünüyorum. Çok büyük bir yıkım. Devamlılık nasıl sağlanacak… neyse düşünmeyin reklam falan.


  • sibertenik  (09.02.23 02:16:16) 
ekmek çok yollanıyor demişsiniz alternatif olarak şunu önereceğim. Bizdeki fırınlar ekmeğe göre daha kuru ve gevrek olan galeta gibi ürünler de üretiyor. Siz de yapabiliyorsanız o şekilde gönderirseniz uzun süre dayanır.ekmekler bitince yenilerş gelene kadar idare eder. Hatta sayçekirdeği içi,haşhaş,susam,çörek otu vs ekleyip daha besleyici şekilde üretebilirsiniz. Yada kuru üzümlü etimek tarzı gevrek dilimli ekmekler vs de alternatif.hem besleyici hem kısmen daha dayanıklı olur Ha yok ben illa para yollayabilirim derseniz ve gelir artsın diye bunu duyurmak ama reklam gibi görünmesin isterseniz " hep beraber destek olalım pişirmek benden satın almak sizden. Tüm gelirle afet bölgesine beraber destek olalım" vs tarzı açıklamayla duyurabilirsiniz(açıklamayı rastgele hızlıca yazdım daha düzgün bir açıklamayı siz yaparsınız eminim)


  • yazdonumu  (09.02.23 02:23:50) 
Kanka etiği metiği yok bu işin ya reklam falan soruna odaklanalim bence


  • olaylar olaylar  (09.02.23 02:48:55) 
boyle hayir islerinin duyurulmasi gerektigini dusunuyorum. insanlari motive ediyor kendileri de bir sey yapmaya.


  • antikadimag  (09.02.23 05:37:43) 
Yardım gizli olmalıdır anlayışı geçmişte kaldı bence. Yani bunu iyidir kötüdür olarak söylemiyorum zamanın ruhu bu. Mesela şimdi gördüm, bizim öğle yemeklerinde gittiğimiz bi ev yemekleri yapan yer vardı o da bugünkü gelirini bağışlayacakmış instadan duyurmuş. Zaten bugün gitmeyi düşünüyodum oraya, iyice ikna oldum.

Siz de sosyal medya varsa ordan yoksa dükkana duyuru asarak insanlara duyurabilirsiniz. İyilik çoğalsın derim
  • nundu  (09.02.23 10:29:08) 
x gün satılan ekmeklerden elde edilen gelir x kurumuna bağışlanacaktır
bağış makbuzu ertesi gün paylaşılacaktır

  • bir soru sorcam  (09.02.23 10:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.