[]

Yurtdışından yardım gönderme ve gümrük sorusu

Herkese selam,

Bizim ofis bloğundaki tüm şirketler yardım kampanyası başlattı. Torba torba erzak topluyorlar deprem bölgesine uçakla göndermek için. Dün sanırım bir haber okudum yurtdışından gelen destekler gümrükte takılyıor diye.
Nereden bilgi alabilirim veya yönlendirebilirim buradaki insanları?

 
gümrükte takılmaktan ziyade dağıtım ve organizasyon konusunda büyük problem yaşanıyor.
ben de berlin yardım gruplarından duydum, yollar tıkalı, öncelik nakdi yardım olsun ki bölgelere yakın yerlerden destek sağlansın diye duyuru yapmışlar.
acil ihtiyaç listesinde iş gücü; kazıcı, vinç operatörü, çevirmen, aşçı, fırın ustası vs ve daha sonra da hızlı ulaşacak gıda ve ilaç yardımı var.

*ahbap veya akutla iletişimde olun derim.
  • jimjim  (08.02.23 18:15:30) 
Ben de benzer şekilde maddi yardım diyecektim ama bi baktım torbalarla ofise giriyolar. Ahbap ve akutla iletişim denedim ama henüz cevap alamadım.


  • quaker  (08.02.23 18:35:17) 
Konsolosluklar araciligiyla gonderimler var. Direkt thy tasiyacak diyorlardi. konsoloslugu bir arayin.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (08.02.23 18:36:22) 
@duyulmasi gerektigi kadar: Teşekkürler paylaşayım.


  • quaker  (08.02.23 18:42:23) 
yurtisindan erzak yollamak sacma, gereksiz ekstra organizasyon cikarmak demek. ayrica bazilari garip, depremzedenin tanimadigi konserve corba falansa yenecek mi? (tat, aliskanlilar, ve tabii ki "bu helal mi" sorusu)

onun yerine para yollasinlar veya turkiye'de faaliyet gosteren kendi kizil hac tarzi organizasyonlarina bagis yapsinlar.
  • hot potato  (08.02.23 20:18:46 ~ 20:31:30) 
burada (Dubai) TC Dubai Başkonsolosluğumuz tarafından yardım başlatıldı. Bölgenizdeki Başkonsolosluk ile görüşün, mutlaka bir listeleri vardır.


  • Northern Mariner  (08.02.23 20:35:45) 
zaten oraya kıyafet yağıyor her yerden. yollayacağınız her şey türkiye'de de var. para gönderin bence de. en azından insanların kkafasını sokacak bir yer ya da yiyecekleri şeyler için harcanır ve çok daha hızlı olur.


  • bohr atom modeli  (08.02.23 21:29:38 ~ 21:29:57) 
İki günde 7 tır yükledim avrupadan.

Konsolosluktan kağıt alıyoruz,çeki listesi ve cmr ile gönderiyoruz.

Kapıkuleden afad merkezlerine gönderiliyor araçlar.benim gönderdiklerim henüz yolda ama bu şekilde olacağı söylendi.

Bu en doğru karar çünkü araçların içi rastgele doldurulmuş.yardımcı olmak istemek çok güzel ama deprem alanında kimsenin bunları kategorize etme şansı yok.,

Gümrükte takılıyor gibi bir durum olması mumkun değil ama plansız bir şekilde gönderilirse her gelen koliyi paketi ayırtedemezler.bu yüzden cevrede giden komunite olur,konsolosluk olur,özel şirketler olur,işbirliği yapmak daha faydalı olur.
  • duptıs  (08.02.23 21:41:06) 
Bizim sirket konsolosluk ile isbirligi halinde thy ile gonderdi bugun, konsolosla irtibata gectiniz mi?


  • kassiopeia  (09.02.23 00:59:12) 
Herkese teşekkürler, bana da erzak göndermek manalı gelmiyor ama alakamız olmayan bir ekip organize etmiş. Ben ancak fikir vermeye çalıştım ama ne kadar dinlerlerse artık. Zaten paketleri alıp götürdüler bile, bakalım ne olacak.


  • quaker  (10.02.23 01:30:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.